ABA liga

Džikićev igrač velika želja Crvene zvezde: Bek iz Hapoela na spisku letnjih pojačanja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.05.2024 19:15
Bivši trener Hapoela Aleksandar Džikić Guliver/GwendolineLeGoff Panoramic
Bivši trener Hapoela Aleksandar Džikić

Košarkaš Hapoela iz Jerusalima Levi Rendolf nalazi se na radaru Crvene zvezde. Kako je saopštio pouzdani izraelski novinar Arel Ginsber, momak koji je poslednje dve sezone proveo pod trenerskom palicom Aleksandra Džikića u Hapoelu, velika je želja uprave sa Malog Kalemegdana i prvo je ime na spisku letnjih pojačanja Beograđana.

Kako se navodi u tekstu Izraelca, Zvezdi je potreban bek-poenter, koji može da pokriva poziciju pleja, a momak iz Alabame je upravo čovek za njih. U pitanju je 1.98m visoki bek, koji može da igra i poziciju niskog krila. Krasi ga dobar šut, tokom karijere pretežno je imao dobre procente sa distance. Dok je prošle sezone u Hapoelu imao 16 poena, tri skoka i isto toliko asistencija u proseku.

Skauting izveštaji navode da se odlično kreće bez lopte, ima visok IQ, zna kako da koristi blokove, ali sa druge strane važi i za nešto slabijeg odbrambenog igrača - naročito na perimetru. U prošlosti je umeo da kuburi sa kilažom, pa je i nedostatak snage u preuzimanju krupnijih igrača, mogla da bude mana u njegovoj igri. 

Ali...

Bilo kako bilo, radi se o provereno, dobrom igraču. Jednim od lidera Hapoela, koji je odveo izraelski tim do četvrtfinala Evrokupa i nema sumnje da bi bio veliko pojačanje za crveno-bele.