ABA liga

AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: Borac čeka SC Derby, Mornar gostuje Megi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.03.2023 15:17
AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: Borac čeka SC Derby, Mornar gostuje Megi MN Press

Vikend za nama doneo je mnogo uzbuđenja u AdmiralBet Aba ligi, a najzaniljvije je bilo u Splitu, gde je Partizan trijumfovao 96:95 trojkom Džejmsa Nanelija u poslednjoj sekundi i u Zagrebu, gde je Cibona šokirala Crvenu zvezdu i nanala joj bolan poraz 85:81.

Od srpskih klubova nastupao je i FMP koji je poražen u Skoplju od MZT-a 92:97, a preostala dva srpska kluba svoje mečeve 20. kola igraju večeras.

Prvi na parket izlaze prvotimci Borca koji u Čačku dočekuju SC Derby (18, TV Arena sport 1), dok u poslednjem susretu ove runde takmičenja Megi gostuje Mornar (20, TV Arena sort 1)

"Pauza nam je dosta prijala, jer smo uspeli da oporavimo igrače koji su bili odsutni zbog bolesti i povreda. Posle utakmice Kupa iskoristili smo vreme koje smo imali da se kompletiramo i sprovedemo u delo ciklus rada i treninga, jer je mart mesec izuzetno bitan za klub. Od utakmice sa Studentskim centrom kreće serija važnih duela, koji će odlučivati o plasmanu u ligi. Sve u svemu, momci su uradili odličan posao. Svi smo se uželeli utakmica i jedva čekamo meč sa Studentskim centrom", kaže trener Čačana Dejan Mijatović.

Strateg Mege Marko Barać ističe da njegovu ekipu očekuje težak zadatak, ali da su njegovi igrači spremni da pokažu kvalitet.

"Nakon duge pauze čeka nas novi izazov u ABA ligi. Posle dobrog rezultata na Kupu Radivoja Koraća, veliki broj igrača je otišao u reprezentacije, ili na prinudni odmor usled povreda. Nasa igra umnogome zavisi od nivoa utreniranosti i sigurno da nam je zbog svega ovoga priprema utakmice nešto teža. Mornar je tim koji je u odnosu na prvu utakmicu pojačan sa pet kvalitetnih igrača. Sa iskusnim trenerom i širokim rosterom, težak su protivnik svima. Da bismo zaustavili njihove izvanredne strelce i došli u poziciju da pobedimo, moramo da odigramo sa velikom energijom i fokusom", nagasio je Barać

AdmiralBet Aba liga, 20.kolo

Petak

MZT - FMP Soccerbet 87:82

Subota

Split - Partizan Mozzart Bet 95:96
Budućnost - Zadar 76:68
Cibona - Crvena zvezda Meridianbet 85:81
Cedevita Olimpija - Igokea 83:73

Ponedeljak

Borac Mozzart - SC Derby 18.00 (TV Arena sport 1)
Mega MIS - Mornar 20.00 (TV Arena sport 1)