ABA liga

Trener Splita oduševljen crno-belima: Partizan je klasa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.03.2023 14:20
Trener Splita oduševljen crno-belima: Partizan je klasa MN Press

Košarkaši Partizana slavili su u Splitu protiv istoimene ekipe, trojkom Džejmsa Nanelija u poslednjim sekundama meča. Crno-beli nadigrali su hrvatski tim 96:95 i u 20. kolu Admiralbet ABA lige stigli do 18. pobede u takmičenju.

Iako su Splićani proveli svega tri minuta u prednosti, krajnji rezultat se nije znao do poslednjeg zvižduka, a koliko je utakmica bila izjednačena, dovoljno govori podatak da su se obe ekipe smenjivale u vođstvu čak 15 puta u toku meča.

Zbog odličnog otpora svoje ekipe, kao i zbog činjenice da ih je samo šest sekundi delilo od velike pobede, trener Splita Srđan Subotić nije previše žalio za porazom, ali je priznao da je svakako bilo bolje da je trijumf ostao u Gripama.

"Teško je komentarisati. Jasno je da smo odigrali vrhunsku utakmicu i baš zato je teško što na kraju nismo uspeli ovo da izvučemo. Njihova klasa je presudila i taj šut za tri poena koji imaju, razlika je 54 prema 26 odsto šuta za tri. Presudio je kvalitet i klasa. Možemo da budemo zadovoljni, ali poraz je poraz. Nakon ovoliko vremena, ovoliko godina, jako bi nam značio ovaj trijumf", rekao je Subotić na konferencije za medije.

Nadao se trener Splita da će njegova ekipa iskoristiti umor Partizana i možda doći do iznenađenja pred svojim navijačima, ali kako on kaže - "da bi se pobedio ovakav protivnik, potrebno je da se dogodi nešto ekstra".

"Nadali smo se da možemo da budemo blizu jer smo u Beogradu odigrali dobro prvo poluvreme. Znamo da i oni sada igraju veliki broj utakmica, tako da smo se najbolje što smo mogli spremili. Nadali smo se da bi ako bismo bili malo čvršći možemo da dođemo do kraja. Možda nam je na kraju bio potreban jedan ovakav šut kakav su oni imali. Za dobiti ovakvog protivnika potrebno je da se desi nešto ekstra", rekao je Subotić i dodao:

"Mislim da je očito da je naše samopouzdanje već neko vreme jako, jako visoko. Izaći na teren protiv Partizana... Nije lako izaći na teren protiv Partizana, kad malo bolje razmisliš, kad malo pogledaš njihove utakmice, kad vidiš kako igraju u Evroligi, nije lako izaći na teren. To se samopouzdanje videlo na tome da smo mi izašli pred njih sa jednim pozitivnim gardom i sa verom da možemo da dobijemo utakmicu."

Upitan je da prokomentariše suđenje, Subotić je imao šta da kaže na tu temu.

"Znam da je teško govoriti o tome, ali moramo da stavimo prst na sudije. U nekoliko navrata bile su čudne odluke. Sve lopte koje su bile 50/50 otišle su na jednu stranu. Mislim da ja o tome ne mogu sada da govorim. Videli ste da sam ja probao da ostanem skoncentrisan i da napravim ono što je u mom trenerskom poslu i da ekipu što bolje vodim u tim situacijama", zaključio je trener hrvatske ekipe.