Vesti iz fudbala

Đuričić predstavljen u Panatinaikosu: Uvek pratim svoj osećaj, a on mi je rekao da dođem u PAO

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.06.2023 13:07
Đuričić predstavljen u Panatinaikosu: Uvek pratim svoj osećaj, a on mi je rekao da dođem u PAO MN Press

Srpski fudbaler, Filip Đuričić predstavljen je kao novi fudbaler Panatinaikosa, a tom prilikom je istako da u prestonicu Grčke dolazi kako bi pomoga timu da prvi put od 2010. godine osvoji titulu.

Bivši prvotimac Sampdorije sa kojom nije uspeo da izbori opstanak u Seriji A, je rekao da veruje u ovaj tim "zelenih" i da će dati sve od sebe da ekipa bude još bolja nego prošle godine.

"Nisam se mnogo dvoumio prilikom odluke da dođem u PAO. Uvek se rukovodim nekim svojim unutrašnjim osećajem, a on mi je ovaj put rekao da je dolazak u Grčku prava stvar. Panatinaikos je klubu bogate tradicije, koji nije od 2010. godine osvojio titulu i ja ću dati sve od sebe da pomognem da se to promeni", rekao je Đuričić.

 

 

Zeleni deo Atine je pre Đuričića pojačao i njegov saigrač iz naiconalnog tima Srbije, Filip Mladenović, dok na klupi sedi srpski stručnjak Ivan Jovanović.

"To što trener priča moj jezik će mi mnog olakšati adaptaciju, ali ne želim nikakav poseban trentman, već da se svojim znanjem i kvalitetom nametnem. Mladenovića poznajem dugo, prošli smo sve reprezentativne selekcije Srbije, trenutno igramo u seniorksoj i verujem da ćemo se slagati na terenu".

Zamoli su meidji u Grčkoj Đuričića da im kaže nešto o sebi, ali on nije bio preterano priljiv na tu temu, skromno poručivši da će govoriti na terenu.

"Ne volim da pričam mnogo o sebi. Recimo, da sam prava 'desetka', kojih više nema u modernom fudbalu i da volim da igram 'jedan na jedan'. Znam, možda ču ponekad nervirati navijače, ali verujem da mogu da pomognem klubu. Želim da aidem polako iz utakmice u utkamicu, bez velikih obećanja, jer je strpljenje je u fudbalu najvažnije", rekao je Đuričić.