Vesti iz fudbala

Tibo Kurtoa odgovorio selektoru i medijima u Belgiji: Nisam se svađao ni sa kim, povredio sam koleno

komentari (0)

Izvor: Tanjug

20.06.2023 10:59
Tibo Kurtoa odgovorio selektoru i medijima u Belgiji: Nisam se svađao ni sa kim, povredio sam koleno Tanjug/AP Photo/Manu Fernandez

Golman fudbalske reprezentacije Belgije, Tibo Kurtoa dementovao je glasine da je kamp nacionalnog tima napustio nezadovoljan što na meču protiv Austrije nije nosio kapitensku traku i tako ušao u sukob sa selektorom Domenikom Tedeskom.

Nemački stručnjak je na konferenciji za medije uoči večerašnjeg susreta protiv selekcije Estonije (20.45, TV Arena sport 7) priznao da sa čuvarom mreže Real Madrida ima problema, a onda je usledio odgovor Kurtoe.

 

 

"Želeo bih da objasnim da to nije bio prvi ili poslednji put da sa trenerom pričam o stvarima koje se dešavaju u svlačionici. Međutim, ovo je prvi put da to neko ispriča u javnosti. Razočaran sam i mogu da kažem da njegove izjave ne odgovaraju istini. Tokom razgovora sa njim, ne da bi se meni izašlo u susret, zatražio sam da mi objasni odluke kako bi se izbegle situacije koje su nam štetile u prošlosti. Biti ili ne kapiten nije hir, nije ni slučajna odluka. To mora da bude njegova odluka, to sam pokušao da mu kažem, ali nažalost nisam uspeo", napisao je golman Reala.

Mediji u Belgiji posebno naglašavaju da je Kurtoa na utakmici protiv Estonije trebalo d anosi kapoitensku traku, ali to neće biti slučaj jer je samoinicijativno napustio kamp nacionalnog tima.

"Insistiram na informaciji da nisam ništa tražio i da sam razgovarao sa Lukakuom da bi se raščistila situacija koja je nastala. Takođe, suprotno od onoga što je rečeno, ni sa jednim drugim saigračem nisam pričao o tome. Bio sam na pregledu kolena u nedelju uveče. Medicinsko osoblje mog kluba i reprezentacije bili su u kontaktu i proučili su svu dokumentaciju pred odluku o napuštanju kampa", zaključio je Kurtoa.