Vesti iz fudbala

Marko Ivezić potpisao za nemački Holstajn Kil

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

16.06.2023 10:41
Marko Ivezić potpisao za nemački Holstajn Kil TV Arena sport

Marko Ivezić, kapiten Voždovca, novi je član nemačkog drugoligaša Holštajn Kila. Potpisao je 21-glodišnji vezni igrač ugovor na četiri godine, "zmajevi" su inkasirali 250.000 evra, ali imaju i bonuse i procente od dalje prodaje tako da zarada može i da poraste.

Kil je stabilan nemačlki drugoligaš koji je pre dve sezone bio na pragu ulaska u Bundesligu, ali nije usepo u baražu. Ekipa, za koju je poslednje dve sezone igrao bivši srpski reprezentativac Aleksandar Ignjovski, ponovo ima visoke ambicije.

Ivezić je dve sezone bio standardan u ekipu Voždovca, po odlasku Stefana Hajdina postao je i kapiten najmlađe ekipe u Superligi i brzo je zapao za oko mnogim klubovima.

"Uprkos tome što je mlad, Ivezić je igrač koji preuzima odgovornost i zna svoju ulogu na terenu. Istovremeno, i sam gleda da se stalno razvija. Srećni smo što smo uspeli da pobedimo konkurenciju i dovedemo Marka jer smatramo da se savršeno uklapa u našu ideju igre", istakao je sportski direktor Uve Stover na sajtu kluba.

 

 

Ivezić je odigrao 71 meč za Voždovčane, a debitovao je za Srbiju u pobedi protivc SAD 2:1 u prijateljskom meču. 

"Radujem se izazovu u Kiolu i ponosan sam što sam deo ovog kluba. U narednim sezonama želim da pomognem klubu u ostvarivanju rezultata i nadam se da ću nastaviti da se fudbalski razvijam i usavršavam. Za početak mi je bitno da se što pre integrišem u grupu", istakao je Ivezić.

Ovaj transfer realizovala je agencija "Seven stars", Bojan Ostojić i Milan Bogdanović.