Vesti iz fudbala

Tužne vesti iz Turske: Kristijan Atsu pronađen mrtav u ruševinama

komentari (0)

Izvor: Tanjug

18.02.2023 10:15
Tužne vesti iz Turske: Kristijan Atsu pronađen mrtav u ruševinama Tanjug/Adam Davy/PA via AP, File

Telo bivšeg napadača Evertona i Njukasla iz fudbalera Gane Kristijana Atsua, pronađeno je u ruševinama nakon zemljotresa u Antakiji na jugu Turske, gde je živeo i igrao za lokalni klub, objavili su svetski mediji.

Atsu (31) igrao je za Hatajspor, a zbog loših rezultata tokom prethodne sezone odlučio je da napusti tim i pridruži se porodici.

 

 

Međutim, gol koji je postigao samo nekoliko sati pre zemljotresa 6. februara, pobedonosni pogodak protiv istanbulskog Kasimpaše, iz slobodnog udarca u 97. minutu, naterao ga je da otkaže let i odloži put, otkrio je predsednik Hatajspora Fatih Ilek.

Turske vlasti potvrdile su vest da je fudbaler poginuo nakon što su se u danima nakon zemljotresa proširile glasine da je Atsu izvučen iz ruševina, povređen, ali živ.

Upravo je njegov agent Nana Sečere upozorila da je fudbaler i dalje vodi kao nestao i podelila njegovu fotografiju spasiocima u nadi da će biti prepoznat među spasenima.

 

 

Atsu je igrao za reprezentaciju Gane, a 2013. je prešao u Čelsi, za koji nikada nije igrao jer je poslat na pozajmice u Vitese, Everton, Bornmut i Malagu pre nego što je prešao u Njukasl za koji je igrao između 2016. i 2021. godine.

Posle sezone u Saudijskoj Arabiji obeležene povredama, Atsua je letos kupio Hatajspor sa kojim je odigrao samo tri utakmice i postigao taj jedan gol protiv Kasimpaše.