Vesti iz fudbala

Penal triler u Prijedoru pripao Rudaru: Senzacija u Kupu, Borac je eliminisan

komentari (2)

Autor: TV Arena sport

18.02.2023 15:20
Penal triler u Prijedoru pripao Rudaru: Senzacija u Kupu, Borac je eliminisan Oslobođenje/TV Arena sport

Fudbaleri Rudara plasirali su se u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su na Gradskom stadionu u Prijedoru posle boljeg izvođenja penala savladali banjalučki Borac sa 7:6. U regulanrom dijelu utakmice rezultat je bio 1:1, a odmah nakon isteka 90. minute pristupilo se penal seriji.

Domaćini su tako napravili senzaciju, s obzirom na to da su u m:tel Prvoj ligi Republike Srpske na osmom mijestu, dok je Borac treći na tabeli m:tel Premijer lige BiH. Premijerligaš iz Banja Luke je jedini trofej u Kupu BiH osvojio 2010. godine, a dva puta je gubio u finalu, 2004. od Modriče i 2021. od Sarajeva. Rudar nikada nije igrao u finalu, a ovo mu je treći put da je četvrtfinalista. 

Prijedorčani su poveli u 13. minuti odličnim udarcem Aleksandra Demonjića sa 20 metara. Borac je, nakon nekoliko propuštenih šansi, izjednačio u 43. minuti. Slobodan udarac za Banjalučane izveo je Nikola Ninković, a najviši u skoku je bio Nedeljko Piščević za 1:1.

U drugom poluvremenu Borac je više držao loptu u svom posjedu, ali nije uspio napraviti ozbiljniju šansu. Rudar je kraj utakmice dočekao sa dva igrača manje, prvo je drugi žuti karton u 70. minuti dobio Mario Sajak, da bi dvije minute kasnije isključen Aleksandar Demonjić.

U prvoj seriji penala siguran je bio Kovačević, a udarac Lukića je odbranio Sekulić. Zatim Ćetković brani šut Da Silve, a Piščević pogađa za 1:1. Šut Mikića takođe je ukrotio odlični vratar Ćetković, da bi Kulašin vratio prednost Borcu. Ali...

Servos je preciznim udarcem otvorio četvrtu seriju i anulirao prednost Borca, koja je potpuno nestala kada je Predragović prebacio čitav gol. U naredne tri serije pogađali su Pekija, Jovanović i Kojić za Rudar, a Ninković, Blagaić i Lazić za Borac.

Četvrtfianlista Kupa BiH dobijen je tek nakon devete serije: Marić je pogodio za Rudar, a Subića pogodio stativu za konalnih 7:6. 

ŽELJO I LEOTAR ZA SVE SLADOKUSCE FUDBALA

U  sjajnoj utakmici u okviru 1/8  finala kupa BiH Željezničar je savladao Leotar sa 2:1 i ostvario plasman među osam najboljih ekipa u ovom takmičenju. 

Poveli su gosti u 29. minuti golom Miloša Aćimovića, a Željezničar je do kraja prvog poluvremena ipak izjednačio preko Semira Štilića iz jedanaesterca. Zbog igranja rukom isključen je Đurić.

Domaći tim je bio bolji u nastavku meča, pogotovo nakon što je Leotar ostao sa devet igrača u polju zbog drugog žutog kartona koji je dobio Prusina. Trenutak odluke desio se u 87.minuti kada je sjajan gol postigao Andrija Drljo i odveo svoj tim sasvim zasluženo u narednu fazu takmičenja.

Utakmice m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine možete pratiti ekskluzivno na TV Arena sport BH od 24. februara.