Vesti iz fudbala

Vlahović kao Haland: Srbin i Norvežanin jedini fudbaleri rođeni od 2000. godine sa 60 golova u ligama petice

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

04.05.2023 09:00
Vlahović kao Haland: Srbin i Norvežanin jedini fudbaleri rođeni od 2000. godine sa 60 golova u ligama petice Tanjug/AP Photo/Armando Franca

Srpski fudbaler, Dušan Vlahović, jedini je napadač koji trenutno može da se uporedi sa Erlingom Halandom. Naime, špicevi Juventusa i Mančester sitija, jedini su igrači rođeni posle 1. januara 2000. godine koji su u ligama petice postigli 60 ili više golova.

Vlahović je igrajući za Fiorentinu i "Staru damu" postigao tačno 60 pogodaka, dok je Haland za Borusiju i Mančester siti dao 97 golova.

Norvežanin je u sredu zatresao mrežu u Premijer ligi po 35. put ove sezone i tako postao rekorder Premijeršipa po broju golova u jednoj sezoni. Do sada su rekord držali Endi Kol i Alan Širer sa po 34 gola, ali ono što Halandov podvig čini još impresivnijem je činjenica da se u vreme Kola i Širera igralo 42. kola.

Vlahović je bio strelac na utakmici Juventusa i Lećea koju je njegov tim dobio sa 2:1, a posle meča istakao je da je tužan zbog tragedije koja se u sredu desila u Beogradu.