Vesti iz fudbala

Biću menadžer u Premijer ligi: Nemanja Matić ima velike ambicije kad završi igračku karijeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

02.05.2023 14:09
Biću menadžer u Premijer ligi: Nemanja Matić ima velike ambicije kad završi igračku karijeru Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino

Kao igrač je nastupao u Čelsiju i Mančester junajtedu, u eri njegovog igranja u Engleskoj to su bil najbolji klubovi Premijer lige, a po okončanju igračke karijere nekadašnji kapiten fudbalske repezentacije Srbije, Nemanja Matić (34) bi želeo da bude i menadžer na Ostrvu.

Prvotimac Rome je dao opširan intervju za "Skaj sport" u kojem je pričao o vremenu provedenomu Engleskoj, saradnji sa Žozeom Murinjom, ali i time šta će raditi kad jednog dana bude završio igračku karijeru.

"Već sam odlučio da ću biti trener. To je sigurno i već se spramam za dobijanje lience, ali pre toga želim da uspešno okončam igračku karijeru. Potpuno sam fokusiran na obaveze koje imam u Romi, a onda, kada za to bude došlo vreme verujem da ću biti i trener u Engleskoj", rekao je Matić.

Iskusni vezni fudbaler je priznao da i dalje pomno prati dešavanja u Premijer ligi i otkrio da je Mančester siti oduvek bio njegov favorit za osvajanje titule.

"Kladio sam se sa sigračima u sRomi ko će biti šampion Engleske. Oni su, još pre nekoliko meseci, kad je Arsenal imao bodovnu prednost rekli da će to biti tim iz Londona, dok sam ja prognozirao da titula ide Manečester sitiju. Situacija se sada promenila, tim Pepa Gvardiole sve ima u svojim rukama i verujem da će uspeti da je iskoriste.

Zanimalo je engleske novinare i kako Matić gleda na turbulentna vremena Čelsiji i Mančester junajtedu, na šta je bivši reprezentativac Srbije rekao da veruje kako će se vrlo brzo sve vratiti u pređađnje stanje.

"Čelsi ima sjajnu ekipu, angažovao je veliki broj mladih i talentovanih igrača, na leto bi trebalo da dovede još nekoliko iskusnijih i biće to dobar tim, a mislim i da je Maurisio Poketino bio sjajan izbor za trenera. Junajted je prošao kroz te turbulencije, sada je sve to mnogo bolje nego pre godinu dana i moram da kažem kako mi se sviđa ono što radi trener Erik ten Hag. Najiskrenije, Čelsi i Mančester junajted su veliki klubovi i za mene je ogrona čast što sam dobar deo karijere proveo u ove dve ekipe koje će uvek ostati deo moje ličnosti".

Neraskidivi deo Matićeve karijere je i prortugalski stručnjak Žoze Murinjo sa kojim je sarađivao u oba engleska kluba, ali i sada u Romi.

"Mnogo ga cenim i poštujem, a nas dvojica imamo sjajnu saradnju. Nije uvek lako raditi sa njim jer uvek od vas traži više i bolje, ali kad ga malo boljeupoznate shvatite koliko je dobar i privilegija je sarađivati s anjim", rekao je Matić.