Vesti iz fudbala

Odlasci za "nula evra" kao na traci u Gladbahu: Posle Štidla, klub napuštaju Tiram i Bensebaini

komentari (0)

Autor: Sašo Ilijoski

13.04.2023 18:38
Odlasci za "nula evra" kao na traci u Gladbahu: Posle Štidla, klub napuštaju Tiram i Bensebaini Tanjug/Marius Becker/dpa via AP

Borusija iz Menhengladbaha odavno ne predstavlja sam krem nemačkog fudbala, poslednji trofej stigao je davne 1995. godine (Kup Nemačke), ali poslednja dešavanja su zabrinula sve navijače "koltova".

Naime, sportski direktor Roland Virkus je u poslednja 24 sata potvrdio da trojica kvalitetnih igrača - Lars Štidl, Markus Tiram i Rami Bensebaini - napuštaju klub na leto kao slobodni igrači! 

Napadač Lars Štidl je kapiten tima, u klubu je od 2015. godine, a rešio je da ne produži saradnju i ode na kraju sezone bez obeštećenja. Do sada je postigao 80 golova na 263 meča. Markus Tiram, francuski reprezentativac koji je klasu potvrdio i na Mundijalu u Kataru, stigao je iz Gengama 2019. godine za 13 miliona evra, dobro se pokazao u klubu, ali je odbio novi ugovor jer želi u veći klub. Na 130 susreta bio je strelac 44 gola. Na kraju, alžirski levi bek Rami Bensebaini je odradio četvorogodišnji ugovor i još u januaru stavio paraf na predugovor sa Borusijom iz Dortmunda.

 

 

"Velika je šteta što Tiram i Bensebaini nisu želeli da produže ugovore jer smo obijici dali mnogo u sportskom smislu. Poslednjih godina smo uvek dovodili talentovane igrače, pomogli im da rastu i u nekom momentu smo morali da ih pustimo jer ne možemo zauvek da ih zadržimo. U idealnom slučaju mi bismo od njihovih transfera dobro i zaradili. Ovog puta neće biti tako i nije dobro za klub. Uprkos opravdanom razočarenju što ne ostaju, obojica su na terenu davali, a još uvek daju, maksimum za klub i zaslužuju dostojan opraštaj", istakao je sportski direktor Virkus.

Moraće u Menhengladbahu da porazmisle o poslovnoj transfer politici kako ne bi ostajali kratkih rukava kao ovog leta, jer su pre 365 dana mogli na Tiramu i Bensebainiju sigurno da inkasiraju izmešu 30 i 40 miliona evra.