Vesti iz fudbala

Kompani zvanično predstavljen u Bajernu: Ugovor do 2027. godine za Belgijanca

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.05.2024 17:40
Vensan Kompani je predstavljen kao novi trener Bajern Minhena Tanjug/Martin Rickett/PA via AP
Vensan Kompani je predstavljen kao novi trener Bajern Minhena

Bajern Minhen će je i zvanično predstavio novog trenera. Na mesto Tomasa Tuhela je stigao Vensan Kompani iz Barnlija.

Belgijski stručnjak je potpisao ugovor sa Bavarcima do jula 2027. godine. Italijanski novinar, Fabricio Romano je preneo kako je Bajern platio Barnliju obeštećenje u iznosu od 12 miliona evra.

"Radujem se izazovu koji predstavlja Bajern. Čast je što ću raditi u ovom klubu jer je Bajern institucija u internacionalnom fudbalu. Volim kada ekipa ima posed lopet i kada je kreativna. Takođe moramo da budemo hrabri i agresivni na terenu. Radujem se najosnovnijim stvarima kao što su rad sa igračima i izgradnja tima. Kada je temelj na mestu, uspeh će sigurno doći", izjavio je Kompani prilikom potpisa ugovora.

Kompani je trenersku karijeru započeo u Andrlehtu gde je radio kao trener-igrač. Nakon što je okačio kompačke o klin ostao je u klubu kao trener. Na početku sezone 2022/23 se vratio u englesku gde je vodio Barnli do titule Čempionšipa i plasman u Premijer ligu. Ipak, u sezoni iza nas nije uspeo da obezbedi opstanak u elitnom rangu klubu sa "Turf Mura". 

Zanimljivo je i da Belgijanac nije bio prvo rešenje Bajerna kada je u pitanju novi trener. Klub iz Minhena je želeo Ćabija Alonsa, Ralfa Ragnika, pa i na kraju da vrati Julijana Nagelsmana, ali sva trojica su odbili ponude nemačkog velikana.