Vesti iz fudbala

Skromni, nepobedivi Ćabi Alonso: Čast je reći - Bajer je šampion

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

15.04.2024 11:20
Ćabi Alonso i igrači Bajera slave titulu sa navijačima Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, File
Ćabi Alonso i igrači Bajera slave titulu sa navijačima

"Neverkuzen" je u arhivi jer od 14. aprila 2024. godine Bajer iz Leverkuzena je postao šampion Nemačke, prvi put u istoriji. I to na način kao niko nikad pre njih u Bundesligi, neporaženi su u celoj sezoni, pehar su podigli pet kola pre kraja jer su ostavili Bajern na "minus 15".

Navijači su prepunili "Baj Arenu", utrčavali su na teren i posle četvrtog i posle petog gola sjajnog Florijana Virca, da bi sudija jednostavno odsvirao kraj i dozvolio im da slave. Točilo se pivo u Leverkuzenu, gradu farmaceutskog giganta "Bajer", trener Ćabi Alonso je ostao skroman.

"Nismo tokom sezone mnogo pričali o tituli u svlačionici, ali u našim glavama je bilo da ove godine možemo biti šampioni. Jedini cilj prije početka sezone bio je da igramo utakmice sa pravim mentalitetom. Igrači su od početka počeli da rade i da se drže zajedno. Već posle nekoliko prvih mečeva videlo se da ovaj tim može da igra zaista dobar fudbal", rekao je pivom okupani španski trener. 

 

 

Farmaceuti su osvojili prvi trofej posle 1993. godine, kada su slavili u Kupu Nemačke. I titula nije sve, jer je Bajer na korak do polufinala Lige Evrope, a igraće i finale Kupa Nemačke.

"Postići ovo na ovakav način zaista je vrhunski rezultat. Konačno je čast reći da je Leverkuzen šampion. Potpuno zasluženo - za tim, navijače i klub", istakao je Alonso.