Vesti iz fudbala

Mađari vežbali za Bugare, Adam doneo pobedu nad Estonijom

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.03.2023 21:21
Mađari vežbali za Bugare, Adam doneo pobedu nad Estonijom Tanjug/Marton Monus /MTI via AP

Mađarska je slobodna u prvom kolu kvalifikacija za EURO 2024. u našoj Grupi "G", pa su to iskoristili da se pripreme za duel sa Bugarskom 27. marta. U Budimpešti su pobedili Estoniju 1:0 (1:0) golom Adama u 41. minutu, dok je Roland Salai u 71. minutu promašio penal.

Selektor Marko Rosi je 50. put vodio selekciju Mađarske, a igrači su se potrudili da mu taj jubilej i ulepšaju. Dominirali su od starta pred 41.000 navijača, propuštali su prilike Adam, Soboslaj, Bola se u 37. minutu uzalud radovao golu jer je on bio poništen zbog ofsajda. Ipak, Estonci su kapitulirali u 41. minutu kada je Martin Adam centaršut Soboslaja poslao glavom u sam donji desni ugao.

Nastavila je Mađarska da dominira, a Roladn Salai u 71. minutu nije iskoristio penal. Golman Hajn je uspeo da zaustavi njegov snažan udarac. Na kraju, Mađari su stigli do zaslužene pobede i spremni dočekuju selekciju Mladena Krstajića.

Mađarska je igrala u sastavu: Dibuš - Lang, Orban, A. Salai - Bola (od 84. Botka), Kalmar (od 60. Klajnhesler), Veščei (od 46. Nađi), Kerkez (od 76. Ćobot) - R. Salai (od 76. Nemet), Soboslaj - Adam (od 60. Gazdag).