Vesti iz fudbala

Krivokapić za TV Arena sport pred duel sa Danskom: Važno je da prvi postignemo gol

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

19.03.2024 15:50
Radovan Krivokapić, selektor omladinaca Srbije MN Press
Radovan Krivokapić, selektor omladinaca Srbije

Navikao je Radovan Krivokapić, selektor omladinaca Srbije, fudbalsku javnost da sa sadašnjim generacijom ređa uspehe. Na Evropskom prvenstvu za kadete osvojeno je treće mesto, a sada su srpski omladinci došli na korak do plasmana na finalni turnir. Preostao je još samo jedan, ali važan korak. 

Generacija koju vodi selektor Radovan Krivokapić nalazi se u Grupi 4 sa Portugalijom, Danskom i Grčkom, a samo prvoplasirane selekcije iz svih sedam grupa obezbediće plasman na Evropsko prvenstvo, uz domaćina Severnu Irsku.

"Naravno, da smo spremni za ono što nas očekuje. Nismo bili kompletni, ali su nam se danas  pridružili "stranci". Igrači znaju šta ih očekuje. Već neko vreme smo u kontaktu na neki drugi način, uvek se držimo zajedno. Ovo su mladi momci, ali kad vidim kako se ponašaju znam da su usredseđeni na ono što nas očekuje i to kao nikad do sada", rekao je za portal TV Arena sport, Radovan Krivokapić, selektor omladinske reprezentacije Srbije.

Kvalifikacije za EP (elitna runda)

20.3. Srbija - Danska 15.00
20.3. Portugalija - Grčka 19.00
23.3. Danska - Grčka 16.00
23.3. Portugalija - Srbija 21.00
26.3. Danska - Portugalija 16.00
26.3  Grčka - Srbija 16.00

Ono što je dobro pred početak takmičenja, jeste da Krivokapić može u suštini da računa na kompletan igrački kadar.

"Svi igrači koji su na spsiku su zadravu. Malih problema ima Aleksej Vukičević, koji je dobio udarac u meču igranom za klub. Videćemo još što se tiče njega na današnjem treningu,  moraju svi da budu sto odsto spremni."

Prvu utakmicu reprezentacija Srbije igra sutra protiv Danske, a za rivala Krivokapić ima samo reči hvale.

"To je najvažnija utakmica na truniru. Ko uđe sa pozitivnim skorom ima najveće šanse da ode na Evropsko prvenstvo. Danci su fizički jaki, imaju dobru ofanzivnu transfrmaciju, lako osvajaju prostor, igraju disciplinovano, kompaktni su. Važno je zato da prvi postignemo gol."

Važno je koliko daleko 
možemo da idemo...

Svi oni koji su upućeni u rad Radovana Krivokapića, ističu da je upravo on najvažnija karika ove generacije.

"Nisam ja tu toliko bitan. Napisao sam igračima da su upravo oni najbitniji. Zajedno smo u slavljima, pobedama, ređe smo tugovali, ali sam im više puta ponovio i savetovao da se toga držimo, nije važno dokle smo došli, već koliko daleko možemo da idemo", rekao je Krivokapić.

Naredni rival je Portugalija, definitivno možda i najkvalitetnija selekcija u grupi.  

"U ovom trenutku igrači samo razmišaljaju o sutrašnjoj utakmici sa Danskoj. Sve govori o Portugaliji, ako se zna da su najbolje rangirana selekcija. Zaita još uvek niko ne razmišlja o njima, glavni fokus nam je na Danskoj."

Dobra atmosfera je bila i ostala zaštitni znak koju sa uspehom vodi Radovan Krivokapić.

"Sve ono što krasi ovu generaciju prisutno je i sada. Timski i pobednički duh je prisutan, igrači se bodre međusobno na ternu, nikad ne odustaju, idu do kraja, napad od prvog minuta. To se vidi i na treninzima, stalno su zajedu i mislim da je to naš adut, po tome ih i fudbalska javnost u Srbiji prepoznaje", zaključio je Krivokapić.