Vesti iz fudbala

Tedesku novi ugovor u Belgiji, De Brujne na "pauzi", mora da odmori

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.03.2024 15:10
Selektor Belgije Domeniko Tedesko produžio je ugovor do 2026. godine Guliver/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Selektor Belgije Domeniko Tedesko produžio je ugovor do 2026. godine

Selektor Belgije Domeniko Tedesko danas je pre pres konferencije povodom objavljivanja spiska igrača za prijateljske mečeve sa Irskom i Engleskom i zvanično produžio ugovor sa Savezom do juna 2026. godine.

Tedesko je preuzeo nacionalni tim "crvenih đavola" u februartu 2023. godine posle odlaska Roberta Martineza. Vratio je i dobru atmosferu i rezultate, pa posle lakog plasmana na EURO 2024. u Nemačkoj nije bilo dileme da li će ostati i duže od juna. Vodio je Belgiju na 10 mečeva i još nije doživeo poraz.

"Posle nekoliko nedelja pregovora potpisali smo ugovor sa Tedeskom. Veoma samo zadovoljni njime, imamo poverenja u njegov rad, kvalifikacije za EURO su to i pokazale", istakao je Izvršni direktor Saveza Pit Vandendriše.

 

 

Tedesko je medijima objasnio zbog čega Mile Svilar ne može da igra za Belgiju, ali i zašto na spisku nema Kevina De Brujnea, koji je igrao minulog vikenda za Siti u derbiju protiv Liverpula i nigde nije bilo zabeleženo da je povređen.

"Ima lakšu povredu prepona. Ne znam da li je ona povezana sa prethodnom povredom tetive, ali odluku da ga ne zovem doneo sam posle razgovora sa njim i lekarima. Preveliki je rizik da igra, bolje je da se odmori i potpuno zaleči u Sitiju i bude zdrav za EURO. Naša odgovornost je da vodimo računa o igračima, ne smemo da rizikujemo, posebno ne sa De Brujneom", istakao je Tedesko.