Vesti iz fudbala

Ovo nije Bajern, Salihamidžić razočaran posle poraza od Bajera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.03.2023 11:07
Ovo nije Bajern, Salihamidžić razočaran posle poraza od Bajera Tanjug/AP Photo/Martin Meissner, File

Moćan u Ligi šampiona, nemoćan u Bundesligi! Bajern je u najslabijoj partiji ove sezone zasluženo izgubio od Bajera u Leverkuzenu (2:1) i devet kola pre kraja Bundeslige prvo mesto prepustio Borusiji iz Dortmunda koju čeka u Minhenu 1. aprila.

Bavarci suvereno 10 godina vladaju Bundesligom, a drugi poraz u 2023. godine je određena refleksija problema koju ima ovaj moćan tim na tlu Nemačke. Sportski direktor Hasan Salihamidžić je bio razočaran.

"Ovo nije Bajern. Dozvolil smo sebi da nas pregazi tim koji je igrao utakmicu u četvrtak. Bajer je bio bolji u svakom pogledu. Retko sam viđao ovako malo energije, ovako loš mentalitet, tako malo duela… Ovaj tim je dobar kada u utakmicu uđe sa 100 odsto želje. Jednako je loš kada izgleda ovako. Bili smo lenj, mislili smo da sve možemo da rešimo na puki kvalitet. Ne može tako. Sve nam je nedostajalo", kritikovao je Salihamidžić.

 

 

I treneru Julijanu Nagelsmanu nije bio jasan stav igrača.

"Izuzev u poslednjih 10 minuta utakmice bili smo gori tim. To kako smo igrali sa i bez lopte nema nikakve veze sa onim što smo uvežbavali proteklih nedelja. Previše je bilo dugih lopti. Nismo igrali dobro i zasluženo smo izgubili. Stalno nam se to dešava. Poslednjih nedelja je bila bolja, ta mešavina emocije i kvaliteta. Danas smo bili lenji. Zaista smo bili slabi", nije krio trener Bavaraca.

Bajernu nema druge do da pobedi Borusiju u Minhenu, povrati prvo mesto i zatim do kraja odigra u svom poznatom stilu. Ili će zbog slabih partija predati krunu posle pune decenije.