Vesti iz fudbala

Mateus ne veruje u Bavarce: Bajer Leverkuzen osvaja titulu u nemačkoj Bundesligi

komentari (0)

Izvor: Tanjug

12.02.2024 19:45
Lotar Mateus MN Press
Lotar Mateus

Nekadašnji nemački reprezentativac, Lotar Mateus izjavio da će novi šampion Bundeslige biti Bajer iz Leverkuzena.

Leverkuzen je pre dva dana na svom terenu pobedio Bajern 3:0 u 21. kolu nemačkog prvenstva. Klub iz Leverkuzena je trenutno prvi na tabeli sa pet bodova više od Bajerna. Mateus je rekao da je Bajern izgubio u najvažnijoj utakmici sezone u Bundesligi.

"Leverkuzen je zasluženo pobedio, Bajern nije imao nikakve šanse. Teško mi je da to kažem, ali Bajern nema nikakve šanse da osvoji titulu u Bundesligi. To se odavno nije dogodilo. Bio sam veoma iznenađen što Bajern nije koristio u igri zvezde koje imaju Bajernov DNK. Da sam ja Tomas Tuhel oslonio bih se na Matijsa de Lihta, Džošuu Kimiha i Tomasa Milera, posebno na meču u Leverkuzenu", napisao je Mateus u kolumni za nemački Skaj sports.

 

 

Miler i Kimih su meč sa Leverkuzenom počeli na klupi za rezerve, a u igru su ušli u 60. minutu. De Liht nije igrao protiv Bajerna.

"Siguran sam da će Leverkuzen da bude šampion Nemačke i ako ovako nastave da igraju, to će da bude više nego zasluženo. Tuhel? Sigurno je da će posle ovog poraza da bude nekih internih razgovora u Bajernu", naveo je nekadašnji fudbaler Bajerna.

Mateus je istakao da je Tuhel napravio veliki broj grešaka na meču sa Leverkuzenom.

"Poznato je da u svlačionici Bajerna ima nezadovoljnih igrača. Lošu atmosferu stvaraju eksperimenti kao što igrač od 70 miliona evra ostane na klupi, iako je u top formi, jer prednost ima novi igrač koji bi trebalo da bude pojačanje. Trener može da iritira, ignoriše ili zanemari svlačionicu, ali onda mora ubedljivo da pobedi. Tuhel to nije uspeo. Situacija u Bajernu nije dobra, a rezultat toga se vidi na terenu", zaključio je Mateus.