Vesti iz fudbala

Verder šokirao Bajern na "Alijanc areni": Bavarci posle 65 mečeva odigrali domaću utakmicu bez datog gola

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.01.2024 17:42
Verder šokirao Bajern na "Alijanc areni": Bavarci posle 65 mečeva odigrali domaću utakmicu bez datog gola Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Ponovo je Bajern napravio korak unazad u odbrani titule fudbalskog prvaka Nemačke, pošto je u 18. kolu Bundeslige poražen od Verdera na svom terenu - 0:1 (0:0) i tako prekinuo seriju od tri pobede, nakon poraza od Ajntrahta. 

Strelac jedinog gola bio je Mihel-Elijah Vajzer u 56. minutu, ali 12. tim na tabeli nije slavio običnu pobedu na čuvenoj "Alijanc areni". Pod broj jedan, jer mu je to pošlo za rukom prvi put od davne 2008. godine.

Pod broj dva, zbog toga što su gosti iz Bremena iznudili prvi golgeterski post Bavaraca od 90 minuta na njihovom terenu, jer je prošlo fascinatnih 65 mečeva od poslednjeg susreta na kom Bajern nije pogodio mrežu u svojoj kući. 

Imali su izabranici dovoljo šansi da makar izvuku bod, međutim sve su otišle u vetar, pa čak i udarac Matisa Tela, pošto je u tom 88. minutu završio na stativi gola Mihaela Zeterera. 

Nakon ovog senzacionalnog poraza Bajern kaska velikih sedam bodova za vodećim Bajerom Leverkuzenom. Istina, uz meč manje od lidera iz Leverkuzena. 

U narednom meču u sredu Bajern u dočekuje Union Berlin, to je zaoastala utakmica 13. kola.

Standings provided by Sofascore