Vesti iz fudbala

Kina veruje Dejanu Đurđeviću: Novi ugovor do Olimpijskih igara 2028. godine u Los Anđelesu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.01.2024 11:30
Dejan Đurđević MN Press
Dejan Đurđević

Kinezi veruju u tradiciju, ali i dobar rad. Dejan Đurđević je za samo godinu dana na čelu Olimpijske selekcije Kine (U 23) stekao veliko poverenje Saveza, a rezultati na Azijskim igrama doprineo je učvršćivanje te veze kroz novi četvorogodišnji ugovor.

Dogovor je brzo postignut i Đurđević sa svojim saradnicima predvodiće selekciju u novom olimpijskom ciklusu u kome bi svi voleli da selekciju vide na OI u Los Anđelesu 2028. godine. Prema vestima iz Kine, vodiće ekipu U 20 na Kupu Azije u septembru i spemati selekciju za OI.

Nekadašnji selektor kadetske selekcije Srbije, pa trener Čukaričkog, OFK Beogarda, Paktahora, Radničkog Kragujevac, Zemuna, Navbahora i Kolubare, u februaru prošle godine prihvatio je poziv iz Kine da vodi Olimpijsku selekciju, dok A tim predvodi Aleksandar Sale Janković.

Imao je pet meseci da pripremi selekciju za Azijske igre i tamo je postigao zapažen uspeh, jer je Kina posle 17 godina igrala četvrtfinale. Pobedio je Indiju (5:1), Mjanmar (4:0), sa Bangladešom igrao 0:0, eliminisao Katar u osmini finala (1:0), pa bio zaustavljen od Južne Koreje (0:2), budućeg osvajača azijskih igara.

Sve je to prepoznato u Kini, slede novi izazovi i poku