Vesti iz fudbala

Đorđe Despotović adut Budućnosti u trci za odbranu titule u Crnoj Gori

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

19.01.2024 11:11
Đorđe Despotović adut Budućnosti u trci za odbranu titule u Crnoj Gori MN Press

Podgorička Budućnost dobila je veliko pojačanje za prolećni deo šampionata u Crnoj Gori jer će od ponedeljka novi član kluba postati Đorđe Despotović. Bivši fudbaler Spartaka, Lokerena, Crvene zvezde, Žetisua, Kairata, Astane, Orenburga, Rubina i Arsenala iz Tule, posle šestomesečne pauze prihvatio je poziv trenera Mladena Milinkovića da pomogne ekipi u borbi za titulu. 

Podgoričani imaju na pauzi dva boda prednosti nad Dečićem, ali i najbolji tim. Finansijsku stabilnost doneo im je rekordan transfer Vasilija Adžića u Juventus (dva miliona evra, plus bonusi), pa su i mogli da priušte pojačanje kalibra Despotovića.

Povremeni srpski reprezentativac je rešio spor sa Arsenalom iz Tule, bivšim članom Premijer lige Rusije koje je dobio na sudu FIFA, spreman je da osveži karijeru i do leta se vrati u golgetersku formu. Imaće u timu još dvojicu igrača sa srpskim pasošem Uroša Ignjatovića i Marka Pavlovskog, koga poznaje iz mlaših kategorija.

Despotović će se priključiti ekipi Budućnosti u ponedeljak na putu za Antaliju gde će crnogorski šampion obaviti glavni deo priprema za nastavak šampionata 17. februara i to derbi mečom protiv Dečića u 20. kolu.