Vesti iz fudbala

Tuhel "ne vidi" De Lihta: Bajern počinje prodaju štopera za leto

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.01.2024 23:59
Matijas De Liht i Tomas Tuhel Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader
Matijas De Liht i Tomas Tuhel

Holandski defanzivac Matijas De Liht ima ozbiljnih problema u karijeri jer mu ni u Bajernu ne cvetaju ruže pa mediji najavljuju da će napustiti nemački klub na leto.

Posle briljantnih igara u Ajaksu, Juventus je je iskeširao 85,5 miliona evra za njega 2019. godine, a zatim posle ne baš ubedljivih igara uspeo da ga proda Bajernu 2022. godine za 67 miliona evra. Međutim, Holanđanin ni u Bajernu nije ispunio očekivanja, daleko je od partija koje je pružao u dresu holandskog kluba, a trener Tomas Tuhel ne računa mnogo na njega što se vidi i po minutaži koju je imao do sada. Samo 526 minuta na 12 mečeva, uz jedan pogodak u Bundesligi. Mada, treba reći da je povreda ligamenta kolena u novembru uticala na broj mečeva.

 

 

Prema najavama nemačkih medija, Tuhel je rekao čelnicima kluba da ne računa na Holanđanina za narednu sezonu i da može da počne da ga prodaje, ali ne u januaru jer je Koreja Kim sa selekcijom na Kupu Azije do 10. februara. Nije srećan ni De Liht sa Tuhelom, pa postoji obostrana želja za rastankom.

Mančester junajted je sigurno jedan od potencijalnih kupaca jer je još 2019. želeo da ga kupi od Ajaksa. Trener Erik ten Hag je u Holandiji De Lihtu dao i kapitensku traku sa 19 godina, međutim, pitanje da li će on ostati na klupi Junajteda jer se uveliko priča o njegovoj smeni.

 

 

De Liht ima samo 24 godine, a s obzirom na to da Barselona ima posebnu naklost prema Holanđanima, ne bi trebala da iznenadi vest ako ga Katalonci budu želeli u timu. Možda se dogodi i trampa za Rolanda Arauha, koga Tuhel ceni i voli da vidi u timu.

Ostaje upamćena i izjava De Lihta iz 2019. godine u kojoj je jesno rekao da bi "voleo da zaigra za Barselonu"...