Vesti iz fudbala

Viktor Bonifejs na pauzi dva meseca: Maler za Nigeriju pred Kup Afrike, ali i za Bajer iz Leverkuzena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.01.2024 22:00
Viktor Bonifejs na pauzi dva meseca: Maler za Nigeriju pred Kup Afrike, ali i za Bajer iz Leverkuzena AP Photo/Martin Meissner

Viktor Bonifejs, napadač Bajera iz Leverkuzena zbog povrede neće igrati za Nigeriju na Kupu Afrike. Povredio se odlični napadač na pripremama selekcije Nigerije i to nekoliko dana pred start kontinentalnog takmičenja u Obali Slonovače.

"Viktor je pokidao tetivu mišića desnog aduktora i očekuje ga operacija", istakli su iz tabora Bajera iz Levrkuzena uz procenu da bi mogao da se vrati na teren za dva meseca.

Ovo je loša vest i za trenera Bajera Ćabija Alonsa jer je efikasan napad u prvom delu sezone zavisio i od učinka 23-godišnjeg napadača. A, on je na 23 susreta u Bundesligi, Ligi Evrope i Kupu Nemačke postigao 16 golova i osam asistencija. 

 

 

Stigao je stameni Nigerijac (190 cm) pre šest meseci iz Union Sen Žila za 20.5 miliona evra kao zamena za Diabija koji je prodat Aston Vili i oduševio je navijače "aspirindžija", ali i ljubitelje fudbala u Bundesligi. Igrao je konstatno dobro, sva četiri meseca takmičenja bio je ruki meseca Bundeslige, što nikome nikad nije pošlo za rukom.

Bajer je lider Bundelsige, posle 16 kola ima četiri boda više od Bajerna (meč manje), za vikend se nastavlja šampionat a gostuju Augsburgu. Kako sada stvari stoje, bez Bonifejsa će morati da bar 12 mečeva Bundeslige i Kupa, ali i duel u osmini finala Lige Evrope.

Nigerija na Kupu Afrike igra u A sa domaćinom Obalom Slonovače, Gvinejom Bisao i Ekvatorijalnom Gvinejom, sa kojom otvaranju 14. januara takmičenje.