Vesti iz fudbala

Nije odabrao Čukarički već se vratio u Mađarsku: Nenad Lukić pokušaće Đer da vrati u elitu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.01.2024 10:13
Nenad Lukić je u dresu TSC-a bio prvi strelac Mozzart bet Superlige MN Press
Nenad Lukić je u dresu TSC-a bio prvi strelac Mozzart bet Superlige

Nenad Lukić, nekadašnji napadač TSC-a vratio se iz Kine, ali ne u srpski, već u mađarski fudbal potpisavši za Đer. Odbio je nekada prvi strelac Mozzart Bet Superlige ponudu Čukaričkog da pojača tim sa Banovog brda već se odlučio da pokuša da pomogne Đeru da se vrati u elitu. 

Nije dugo potrajala kineska epizoda u životu 31-godišnjeg napadača. U Jataiju se nije naigrao, niti je tresao mreže, pa je odlučio da se vrati u Evropu. Dok je skoro dve sezone nosio dres Honveda, postigao je 28 ligaških golova na 61 utakmici, navikao se na "taj standard fudbala" i odlučio da pomogne velikom klubu da sa trenutno drugog mesta uskoči u elitu. 

 

 

"Srećan sam što imam priliku da obučem dres Đera. Vizija koju mi je uprava kluba predstavila bila mi je veoma primamljiva. Došao sam u veliki klub, s ozbiljnim ambicijama. Trenutno smo drugoligaši, ali verujem da zajedno možemo do Prve lige", izjavio je Lukić.

Srpski napadač je kao igrač TSC-a bio je najbolji strelac Mozzart Bet Superlige u sezoni 2019/20. Tokom karijere, nekadašnji izdanak škole Partizana, igrao je za Lokomotivu Plovdiv, Rad, Donji Srem, Spartak, Bežaniju, Radnik, Zemun, Borac iz Čačka, Inđiju, TSC, Honved, Jatai i sada će nositi dres ETO Đera.