Vesti iz fudbala

RB Lajpcig završio posao sa Napolijem oko kupovine Elmaza

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.12.2023 12:40
Eljif Elmaz, vezni igrač Napolija Tanjug/Spada/LaPresse via AP
Eljif Elmaz, vezni igrač Napolija

Pao je dogovor RB Lajpciga i Napolija, pa će Eljif Elmaz, reprzeentativac Severne Makedonije postati u januaru novi član nemačkog kluba koji ima visoke aspiracije kako u Bundesligi, tako i u UEFA Ligi šampiona iako se u osmini finala sastaju sa Real Madridom.

Napoli je pristao da proda ofanzivnog veznog igrača za 25 miliona evra, a prema najavama prva zvezda nacionalnog tima Severne Makedomnije potpisaće četvorogodišnji ugovor. Napolitanci su i dobro zaradili jer su u julu 2019. godine igrača platili Fenerbahčeu 16,2 miliona evra.

 

 

Trener RB Lajpciga Marko Roze želi da osveži vezni red sa vrlo kreativnim igračem koji podjednako dobro može da pokrije i krilne pozicije. Još uvek mladi igrač (24) odigrao je 189 mečeva za Napoli, uz 19 golova i 11 asistencija, ali ove sezone samo tri puta bio starter na 16 mečeva (477 minuta) u Seriji A i UEFA Ligi šampiona, uz dva pogotka.

Elmaz je uz Bardija udarna snaga selekcije Severne Makedonije za koju je debitovao u julu 2017. godine i već sakupio 52 meča uz 12 golova. U novom klubu neće imati neki imperativ da se odmah nametne, jer je planiran da zameni Emila Forsberga koji na kraju sezone napušta klub.

Neće biti Elmaz i jedino zimsko osveženje u redovima RB Lajpciga u prolećnom delu Bundeslige. Klub traži još jednog krilnog napadača.