Vesti iz fudbala

Bajern teško stradao u Frankfurtu, Ajtraht brojao do pet protiv šampiona Nemačke

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.12.2023 17:28
Bajern teško stradao u Frankfurtu, Ajtraht brojao do pet protiv šampiona Nemačke Tanjug/Arne Dedert/dpa via AP)

Fudbaleri Bajerna teško i retko gube mečeve na domaćoj sceni, pogotovo sa velikom gol razlikom, pa će se u Nemačkoj sigurno dugo pričati i pisati o frankfurtskoj "petardi" Ajntrahta protiv Bavaraca, u 14. kolu Bundeslige - 5:1 (3:1). 

Posle pet vezanih pobeda u prvenstvu i štikliranog prolaska u drugu rundu Lige šampiona, Bavarci su visoko podignutih noseva stigli u grad na Majni, da bi ga napustili oborenih glava, posramljeni odličnom rolom domaćina. 

A, da blamaža bude još veća, ekipa Dina Topmolera je čudo napravila usred njene rezultatske krize i četiri serijska poraza, računajući sva takmičenja. Dakle, unapred otpisana vinula se nebu pod oblake. 

I to zahvaljući golovima Marmuša u 12 minutu, Ebimbea (31, 50), Larsona (36) i Knaufa (60). Sve je teklo kao po loju u igri autsajdera, a pomenuti kvartet je imao sreće i znanja da naplati veliku razliku u prikazanom u ovih sat i po. 

Počasni i prelepi pogodak Kimiha (44) nije i ne može biti nikakva uteha za tim Tomasa Tuhela, jer će u analizi teškog poraza akcenat biti stavljen na brojne greške, kojima su hranjeni hrabri "orlovi". 

Posle ovok kiksa, Bajern je ostao na tri boda zaostatka za Bajerom, a lider iz Leverkuzena imaće priliku da se sutrašnjom eventualnom pobedom protiv Štutgarta još više udalji u odnosu na pratioca iz Minhena.