Vesti iz fudbala

Kejnu prija Bundesliga: Englez postigao 18 golova i imao pet asistencije, niko u Evropi nije bolji od njega

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.11.2023 12:38
Kejnu prija Bundesliga: Englez postigao 18 golova i imao pet asistencije, niko u Evropi nije bolji od njega Tanjug/AP Photo/Matthias Schrader

Engleski reprezentativac, Hari Kejn igra fenomenalno od kada je ovog leta iz Totenhema prešao u redove nemačkog Bajerna i u najječm rangu tamošnjeg fudbala ruši sve rekorde.

Centarfor Bavaraca je od dolaska u Minhen postigao 18 golova i pet puta asistirao saigračima, pa je po statistici koja uključuje zbir ova dva parametra, najbolji u "Ligi petice".

Iza njega je neverovatni Erling Haland iz Mančester sitija koji je 14 puta bio strelac za aktulenog šampiona Evrope i tri puta je asitirao saigračima, a na trećem mestu je Serho Girasi iz Štutgarta sa 15 golova i jednom asistencijom.

 

 

Identičan zbir ima i Kilijan Mbape iz PSŽ-a, samo što je najbolji francuski reprezentativac dao 14 golova i dva puta asistirao saigračima.

Peta pozicija na ovoj listi pripada Mohamedu Salahu iz Liverpula koji je dao 10 golova i upisao pet asistencija, dok Lautaro Martinez može da se pohvali sa 13 pogodaka i jednom asistencijom.

Leroj Sane je na sedmoj pozicji sa ukupnim zbirom 14 (osam golova i šest asistencija), Džud Belingem je dao gol manje, uz dve asistencije, Viktor Bonifiko na kontu ima sedam golova i tri asistencije, a Lois Openda na desetoj poziciji devet golova i tri asistencije.