Vesti iz fudbala

Timo Verner želi da napusti Lajpcig, Emil Forsberg odlazi u Njujork

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.11.2023 18:52
Timo Verner želi da napusti Lajpcig, Emil Forsberg odlazi u Njujork Tanjug/Jan Woitas/dpa via AP

Dve vesti iz Lajpciga u istom danu: Emil Forsberg neće produžiti ugovor sa klubom i već u januaru odlazi u Njujork, familiju Red Bula iz MLS lige, dok je Timo Verner nezadovoljan statusom kod trenera Marka Rozea i želi transfer iz kluba već u januaru!

Nemački klub je obezbedio plasman u osminu finala UEFA Lige šampiona što je jedan od dva krupna cilja u sezoni, pa će moći mnogo više da se posveti Bundesligi gde su četvrti ali sa zaostatkom od šest bodova za Bajernom i osam za Bajerom iz Leverkuzena.

Međutim, napadač Timo Verner želi da već početkom naredne godine napusti nemački klub jer je nezadovoljan statusom i minutažom. Ove sezone je bio starter samo u tri meča (ukupno 12 mečeva, dva gola), a kada se vratio iz Čelsija 2022. godine imao je veliki udeo u uspesima minule sezone. 

Nemački mediji ističu da je fudbaler već obavestio čelnike kluba da želi da napusti Lajpcig u zimskom prelaznom roku iako je ugovorom vezan do 30. juna 2026. godine.

 

 

Emil Forsberg napušta Lajpcig u januaru, ali ne i familiju Red Bul. Prema vestima iz Amerike, on je dogovorio transfer u Njujork Red Bul i potpisaće u januaru ugovor na četiri godine. Ništa nije potpisano, ali Šveđanin je u klubu od januara 2015. godine i vreme je da ustupi mesto mlađima.