Vesti iz fudbala

Ceo život sam se divio Peleu i Euzebiju, ali Ronaldo je najbolji u istoriji: Fernando Santos ušao u polemiku oko fubalskog GOT-a

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.11.2023 11:02
Ceo život sam se divio Peleu i Euzebiju, ali Ronaldo je najbolji u istoriji: Fernando Santos ušao u polemiku oko fubalskog GOT-a Tanjug/AP Photo/Franc Zhurda, File

Bivši selektor Portugala, a potom i Poljske, Fernando Santos jedan je od onih fudbalskih stručnjaka koji smatra da je Kristijano Ronaldo najbolji fudbaler u istoriji ove igre.

Portugalac je u razgovoru za medije u domovini nahvalio sunarodnika i fudbalera kojeg je trenirao, ne samo u nacionalnom timu, već i u dresu Sportinga.

"Imao je 19 godina kad je bio kod mene u klubu, a sada je najbolji na svetu. Tu dileme nema", rekao je Santos i dodao:

 

 

"Osvojio je sve što je mogao da osvaiji, ali ne samo sa jednim klubon, već je uspeh ponavljao u dresu Mančester junajteda, Real Madrida i Juventusa, a onda i sa reprezentacijom Portugala bio šampion Evrope."

Santos je svestan da se mnogi ne slažu sa njim i da će pitanje najboljeg svih vremena zauvek biti predmet diskusije, ali on kao argumente za svoju trvdnju iznosi statistiku.

"Ne pričamo ovde o njegovom načinu igre i da li ga neko voli ili ne voli. Ovde govorimo samo o brojevima koji su nasumnjivo na njegovoj strani, jer niko u istoriji nije postigao više golova od njega. Gde god da je igrao bio je prva zvezda tima, sve se vrtelo oko njega, a to mogu smao lideri. U istoriji fudbala ne postoji neko ko je bolji od njega. To vam kaže čovek koji se ceo život divio Peleu i Euzebio, ali Ronaldo je bolji od njih", zaključio je Santos.