Vesti iz fudbala

Spremni smo i orni: Dušan Tadić u ime "orlova" najavljuje borbu prsa u prsa sa mađarskim igračima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.10.2023 18:58
Spremni smo i orni: Dušan Tadić u ime "orlova" najavljuje borbu prsa u prsa sa mađarskim igračima MN Press

Kada je bilo najpotrebnije, seniorska fudbalska reprezentacija Srbije bila je prava i to po nepisanom pravilu na tuđim terenima poslednjih godina. Konkretno u Lisabonu i Oslu.

Navijači "orlova" drže palčeve da tako prođe i sutrašnja enormno važna bitka sa Mađarskom u finišu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj sledeće godine (20.45, TV Arena 1 Premium). 

"Volimo da igramo na lepim stadionima i lepim terenima. Možda nas to inspiriše. Ne znam tačno šta je to, ali u gostima nam se nekako nameštalo da su odlučujuće utakmice. Pružali smo dobre partije kada je bilo bitno", rekao je Tadić.

Mađari su dužnici "orlova" zbog pobede na stadionu "Rajko Mitić", a mozak srpskih akcija nada se dobrim vestima iz Budimpešte. 

"Spremni smo, orni, želimo da nastavimo sa tim dobrim rezultatima na strani. Sledeća utakmica je najbitnija, videćemo kako će se odvijati. Bilo bi super da pobedimo, ali u svakom slučaju ćemo morati da dobijemo u utorak. Moramo da pokažemo dobru igru, a timski duh nam je jako dobar. Iskreno, očekujem da ćemo imati podršku, čuo sam da će biti dosta naših ljudi. Domaća publika će biti u većini, ali verujem da ćemo i mi imati navijače, dosta je blizu naše zemlje".

Sam Tadić igra odlično se snašao u Fenerbahčeu, u koji je ovog leta stigao iz Ajaksa. 

"Sve mi prija, sve je super. Prelep grad, klub odličan, navijači isto, sve ide kako treba. Naravno, uvek je bitno da imaš kontinuitet, da si u dobroj formi, jer kao što izreka kaže, dobar si onoliko koliko ti je bila dobra poslednja utakmica. Važno je da se stalno ponavljaš, svaki meč je novo dokazivanje".