Vesti iz fudbala

Predsednik PSŽ-a: Evropski fudbal nije u opasnosti zbog odlazaka igrača u Saudijsku Arabiju

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.09.2023 10:00
Predsednik PSŽ-a: Evropski fudbal nije u opasnosti zbog odlazaka igrača u Saudijsku Arabiju Guliver

Predsednik Pari Sen Žermena i Evropske asocijacije klubova (ECA) Naser Al Kelaifi, izjavio je danas da evropski fudbal nije u opasnosti zbog odalska velikog broja fudbalera u Saudijsku Arabiju, prenosi "BBC".

Britanski mediji podsećaju da je veliki broj igrača iz najkvalitetnijih klubova odlučio da prihvati unosne ponude i da nastavi karijeru u Saudijskoj Arabiji.

Prelazni rok u Evropi je završen prvog septembra, a u Saudijskoj Arabiji traje nedelju dana duže.

"Ne mislim da postoji opasnost", rekao je Al Kelaifi.

ECA je osnovana 2008. godine kako bi predstavljala interese klubova širom Evrope i broji nekoliko stotina klubova.

Al Kelaifi je od 2019. godine član Izvršnog komiteta Evropske fudbalske unije (UEFA).

"Verujemo u sebe. Imamo najbolja i najveća takmičenja i najbolje igrače. Nije na meni da sudim o onome šta se dešava van Evrope. Većina evropskih klubova je prodala igrače u Saudijsku Arabiju. Ako nismo zadovoljni, zašto im prodajemo svoje igrače? Za nas je najvažnije kako da razvijemo naše klubove i Uefu", rekao je prvi čovek Pari Sen Žermena.

"Da li je postoji opasnost? Rekao sam svoje mišljenje. Ako postoji opasnost, evropski klubovi neće da budu tihi. Za sada ne vidim nikakvu opasnost", dodao je Al Kelaifi.

Klubovi iz Profesionalne lige Saudijske Arabije su u letnjem prelaznom roku potrošili 691 milion funti na dovođenje igrača.