Vesti iz fudbala

Rui Košta: Di Marija je po svaku cenu želeo da se vrati u Benfiku

komentari (0)

Izvor: Tanjug

06.09.2023 12:16
Rui Košta: Di Marija je po svaku cenu želeo da se vrati u Benfiku Twitter/FC Benfica

Predsednik fudbalskog kluba Benfika Rui Košta iznenadio je izjavom da je Anhel di Marija po svaku cenu želeo da se vrati u tim iz Lisabona i dodao da argentinskog igrača nije interesovala visina plate. Di Marija (35) je sa Benfikom potpisao jednogodišnji ugovor uz mogućnost produženja na još jednu sezonu. 

"Nije uopšte hteo da zna kakvu će platu da ima, nije hteo da pregovara oko toga. Rekao mi je da želi da se vrati u Benfiku i da će ako bude potrebno da igra za jedan evro. Iznenadio nas je tim stavom. Takve zvezde obično traže maksimum koju mogu da izvuku od kluba, a Di Marija je za platu saznao tek kada je potpisao ugovor. To mu uopšte nije bilo važno", rekao je Rui Košta za portugalske medije.

Di Marija je ove sezone odigrao pet mečeva i postigao je četiri gola uz dve asistencije.

"Rekao sam mu da pročita ugovor i da vidi visinu platu. Želeli smo da znamo da li je zadovoljan, a on mi je i tada otkrio da nije tu zbog novca i da je zadovoljan iako nije ni pogledao kolika mu je plata. Baš me je ostavio bez teksta, jer je to u današnjem fudbalu skoro nemoguće", zaključio je Rui Košta, koji je predsednik Benfike od 2021. godine.

Di Marija je igrao za Benfiku od 2007. do 2010. godine.