UEFA Liga šampiona

Anćeloti pred Liverpul: Na Enfildu neće biti vremena za predah

komentari (0)

Izvor: Arena sport

20.02.2023 20:01
Anćeloti pred Liverpul: Na Enfildu neće biti vremena za predah Guliver

Poslednju titulu u Ligi šampiona i 14. pu svojoj istoriji fudbaleri Real Madrida osvojili su minule sezone. U finalu su savladali Liverpul (1:0) sa kojim se u utorak sastaju u osmini finala. Prvi meč se igra na Enfildu, utiske pred deseti duel na međunarodnoj sceni sa "redsima" izneli su Luka Modrić, najiskusniji igrač u timu i trener Karlo Anćeloti.

"Očekuje nas važna, teška utakmica protiv velikog rivala, na istorijskom stadionu i pred fantasičnom publikom. Moramo da pružimo vrhunsku partiju da bismo postigli dobar rezultat", izjavio je Luka Modrić.

Kapiten selekcije Hrvatske govorio je o svojoj trenutnoj formi

"Popravljam se posle Svetskog prvenstva. Pogrešio sam jer sam odmah počeo da igram, umesto da radim po predviđenom programu oporavka, ali kada te trener Anćeloti pita, ti kažeš "da". Sada vraćam formu na prepoznatljiv nivo, nadam se da ću tako nastaviti do kraja sezone", istakao je Modrić uz konstataciju, na pitanje novinara o obnovi ugovora sa Madriđanima, da je ta tema uvek pomalo dosadna jer legenda Hrvatske uvek kaže isto: "Osećam se dobro i želim da nastavim da igram u Real Madridu".

 

 

Karlo Anćeloti je protiv Liverpula vodio tim minule sezone do trijumfa u finalu Lige šampiona i do svoje četvrte titule u najelitnijem takmičenju koje je osvajao po dva puta sa Milanom i Realom.

Italijan se prisetio finalnog meča u Parizu koji je rešen pogotkom Vinisjus Žuniora o kome je govorio pohvalno.

"Lepa su to sećanja, bila je izjednačena utakmica, Liverpul je imao veći posed. Sada su okolnosti drugačije, postoje dve utakmice, moramo to da uzmemo u obzir i da dobro odradimo svih 180 minuta. Očekujemo utakmicu sa puno intenziteta, neće biti vremena da se predahne, ali spremni smo za to. Što se Vinisijusa tiče, voli da igra na svakoj poziciji. Zadovoljstvo ga je videti, korisno za fudbal uopšte. Gledati njegov kvalitet i talenat, kao što ga imaju još nekilicina fudbalera poput Pedrija, Gavija, Mbapea, Halanda...", podvukao je Anćeloti.

O odbrani titule u najelitnijem takmičenju trofejni stručnjak je izjavio: 

"Imamo veće šanse da osvojimo Ligu šampiona nego prošle godine!"