UEFA Liga šampiona

Crvena zvezda u odabranom društvu: Tu su još, za sada, Siti, Arsenal, Barsa i Napoli

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.04.2023 14:38
Crvena zvezda u odabranom društvu: Tu su još, za sada, Siti, Arsenal, Barsa i Napoli MN Press

Crvena zvezda našla se u odabranom društvu ovog proleća. Novi-stari šampion Srbije uspeo je ubedljivo da osvoji titulu u Superligi i postane prvi naš klub koji je izborio direktan plasman u Ligu šampiona.

Crveno-beli će tako do prve evropske utakmice u novoj sezoni, prvi put posle više od tri decenije, čekati do septembra meseca, kada će početi grupna faza u elitnom UEFA rangu. Uspeh koji je do pre samo nekoliko godina bio nezamisliv za srpski fudbal, a još kada se tome doda i mogućnost da bi Srbija mogla da ima i dva tima u Ligi šampiona, jer će vicešampion u kvalifikacije, onda sve to poprime novu dimenziju i još više daje na značaju domaćem šampionatu.

Zahvaljujući ubedljivim igrama i pobedama, Zvezda je krajem aprila postala prvi evropski klub koji prebrinuo brige oko plasmana u grupnu fazu, nedugo zatim to su učinili Arsenal, Mančester siti, Barselona i Napoli i tu se krug za sada zatvara.

Iako je Seltik ubedljivo prvi u Škotskoj, zeleno-beli, ipak, još uvek mogu da ostanu bez titule i da Rendžers bude direktan učesnik grupne faze. Inače, oba kluba su sigurna barem u kvalifikacijama. Slična situacija je i u Francuskoj, gde je PSŽ lider i verovatno će u 33. kolu prebrinuti brige oko grupne faze. Takođe, još uvek niko nije siguran učesnik Lige šampiona u Nemačkoj, Austriji, Holandiji i Portugalu.

SIGURNI UČESNICI GRUPNE FAZE LIGE ŠAMPIONA 2023/2024:

Srbija (1+1)
Crvena zvezda

Engleska (4)
Arsenal
Mančester siti

Španija (4)
Barselona

Francuska (2+1)
Još niko nije obezbedio, PSŽ je najbliži tome.

Italija (4)
Napoli

Nemačka (4)
Još uvek niko nije obezbedio, najbliži su Borusija Dortmund i Bajern.

Austrija (1+1)
Još uvek niko nije obezbedio, najbliži je Salcburg.

Holandija (1+1)
Još uvek niko nije obezbedio, najbliži je Fejenord.

Portugal (2+1)
Još uvek niko nije obezbedio, najbliži su Benfika i Porto.

Škotska (1+1)
Još uvek niko nije obezbedio, Seltik i Rendžers jesu obezbedili kvalifikacije, ali ne i direktan plasman, što će verovatno uspeti Seltiku.

Pobednik Lige šampiona:
-

Pobednik Lige Evrope:
-