Superliga Srbije

Direktor stadiona "Rajko Mitić", Stefan Dičić: Uslovi za igrače i navijače biće na vrhunskom nivou

komentari (0)

Izvor: Tanjug

08.06.2023 18:45
Direktor stadiona "Rajko Mitić", Stefan Dičić: Uslovi za igrače i navijače biće na vrhunskom nivou MN Press

Direktor stadiona "Rajko Mitić", Stefan Dičić, najavio je radove na "Marakani", koji će se odvijati na brojnim poljima, a po završetku rekonstrukcije stadion Crvene zvezde će dobiti potpuno novi izgled.

"Počeli smo pripreme za predstojeću sezonu, kako bi uslovi za igrače, ali i sve navijače tokom boravka na stadionu "Rajko Mitić" bili na vrhunskom nivou. Zvezda dobija hibridni teren najvišeg nivoa. Očekujemo da bude završen 10. jula, premijeru će imati na početku prvenstva, takođe zamena podloge je pri kraju na pomoćnom terenu", istakao je Dičić.

Fudbaleri Crvene zvezde će u sezoni 2023/24 imati priliku da nastupaju na najmodernijem hibridnom terenu. 

"I sa hibridom ćemo morati da skidamo prirodni deo trave, čak je preporučljivo da prvo skidanje bude odmah posle prve godine, s tim što se ne postavlja novi busen nego se usejava trava i to košta daleko manje od ponovnog postavljanja busena. Završne radove će izvoditi najkvalitetnija firma koja je radila terene Real Madridu, Pari sen Žermenu, ali i na stadionu gde je odigrano finale Svetskog prvenstva", dodaje direktor Marakane.

Rekonstruisana će biti i centralna loža stadiona "Rajko Mitić".

"Kompletno ćemo da rekonstruišemo i centralnu ložu koja trenutno nije na nivou kluba Lige šampiona, a pravila protokola će biti u istoj kao što su u svim vodećim klubovima Evrope", konstatovao je Dičić.

Radiće ekipa iz Ljutice Bogdana i na unapređenju komfora za sve navijače. 

"Imaćemo nove stolice na zapadnoj, istočnoj i južnoj tribini i to sa takvom vrstom plastike koju možemo obnoviti nakon što pod uticajem sunca krenu da blede. Istina je da je pola stolica na stadionu oštećeno, zato ćemo sve i da ih menjamo. Na zapadu ćemo smanjiti kapacitet za oko 300 mesta (prvi i drugi red bočnih delova zapada) da bi nadam se uspeli da sprečimo stajanje na zapadnoj tribini prilikom punog kapaciteta", istakao je Dičić.

Popularna Marakana će dobiti i novi spoljašnji izgled.

"Renoviraćemo kompletno i fasadu zapadne tribine. Uradićemo i novi brending oko atletske staze. Dobijamo novi led u obimu celog terena i dodatno drugi red leda, da skinemo sve fiksne reklame koje su prevaziđene", dodao je Dičić.

Takođe, Crvena zvezda će se potruditi i da se farbanjem stepeništa u crvenu i belu boju dodatno unapredi ambijent. 

"Ako UEFA ne bude pravila probleme prefarbaćemo stepenište u belo gde su crvene stolice, a u crveno gde su bele, isto daje jako lep izgled našoj kući", zaključio je direktor stadiona "Rajko Mitić.