Superliga Srbije

Otpočeli radovi na "Marakani": Zvezda postavlja najmoderniju hibridnu podlogu u Evropi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.06.2023 18:08
Otpočeli radovi na "Marakani": Zvezda postavlja najmoderniju hibridnu podlogu u Evropi FK Crvena zvezda

Crveno-bele u sezoni 2023/24 očekuje takmičenje na tri fronta - grupnoj fazi Lige šampiona, prvenstvu i Kupu Srbije, a kako bi ostvarili najbolje moguće rezultate i nove istorijske evropske pobede imaće veliku podršku kluba. 

Zvezdaška javnost je već obaveštena da je zamena trave na pomoćnom terenu, na kojem prvotimci svakodnevno treniraju uveliko u toku. Sledeći korak je zamena podloge na glavom terenu "Marakane", koja će nakon završetka radova, koji su danas započeti biti najmodernija u Evropi. 

 

 

Radovi na glavnom terenu "Marakane" će se odvijati po sledećim etapama: skidanje starog terena i podbusenskog sloja dubine od 20 centimetara, potom će uslediti provera i podešavanje zalivskog sistema, zatim postavljanje novog podbusenskog materijala, laserska nivelacija terena i postavljanje prirodnog busena (kombinacija dve vrste trave, Poa pratensis 90% i Lolium perene 10%). Nakon toga uslediće završni radovi na ojačavanju terena korišćenjem veštačkih vlakana. Kombinacijom pomenutih metoda se dolazi do najmodernije hibridne podloge koja će biti postavljena na stadionu "Rajko Mitić". 

Pored najkvalitetnijih materijala u proces zamene podloge su uključeni i najbolji izvođači radova na svetu, koji koriste najmoderniju opremu. Tome svedoči činjenica da su učestvovali u postavljanju terena najvećih evropskih i svetskih klubova kao što su Real Madrid, Pari sen Žermen, Vest Hem, Lester, Bešiktaš, ali i u Rio de Žaneiru na čuvenoj "Marakani", kao i na stadionu "Lusail" gde je odigrano finale Svetskog prvenstva u fudbalu prethodne godine. 

Očekuje se da glavni teren stadiona "Rajko Mitić" zablista u punom sjaju već 10. jula i da bude u potpunosti spreman za početak nove uspešne sezone.