Superliga Srbije

Kerkez stišava euforiju: Mi se pitamo, "namestili" smo se i treba ovako da nastavimo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.04.2023 17:00
Kerkez stišava euforiju: Mi se pitamo, "namestili" smo se i treba ovako da nastavimo MN Press

Čukarički je u četiri dana dva puta pobedio Partizan na Banovom brdu, pa su se Brđani osamili na drugoj poziciji. Trener Dušan Kerkez je sumirao dvomeč sa crno-belima, ali se već okrenuo duelu sa TSC-om u Bačkoj Topoli koji će možda biti jedan od ključnih za očuvanje trenutne pozicije koja vodi u kvalifikcije za Ligu šampiona.

"Očekivali smo drugačiji i agresivniji Partizan, sa nešto izmenjenom startnom postavom u odnosu na prethodni meč i na taj način smo se pripremali. Ponoviću ono što sam govorio pred oba meča, Partizan je kvalitetna ekipa, sa pojedincima koji nisu zaboravili da igraju fudbal. I zaista je mnogo teško protiv njih", istakao je Kerkez.

Zadovoljan je bio pre svega psihološkom stabilnošću ekipe.

"Smatram da smo bili prilično zreli. Znamo da oni igraju pod određenim pritiskom, mi opet imamo neku drugu vrstu pritiska. Psiha je ovoga puta, posle prve pobede u četvrtak, bila na našoj strani. U drugom meču je, iskreno, moglo da bude i drugačije, ali u ove dve utakmice pamtiće se rezultat. Bilo je momenata i kad nas je Partizan mučio, ali smo pre svega timski odigrali dobro i sprečili smo rivala da postigne pogodak".

Nije dozvolio šef struke Čukaričkog igračima da padnu u euforiju.

"Čestitam mojim momcima, ali u fudbal se sve brzo zaboravlja. U četvrtak nas očekuje vrlo važna utakmica, na gostovanju odličnom TSC-u u Bačkoj Topoli. Ukupno, imamo još šest utakmica u plej-ofu, plus takmičenje u Kupu Srbije, svaka je bitna u borbi da ispunimo naše ciljeve. Nema opuštanja. Znamo ko su nam konkurenti u toj borbi, tu su TSC, Partizan, Vojvodina..."

Došao je Čukarički u poziciju da zavisi isključivo od sebe i rezultata na terenu.

"U ovom trenutku mi odlučujemo, ali moramo i u četvrtak protiv TSC-a, potom u nedelju protiv Crvene zvezde, pa i sve naredne utakmice na visokom nivou. Za ovo smo se spremali, iako smo od početka sezone imali dosta oscilacija. Sada smo se „namestili“, treba samo da nastavimo ovako. Trenutno nam je najbitniji rezultat. Čukarički ima vrlo kvalitetne momke, ali na kraju je rezultat ono što nas interesuje u ovoj specifičnoj sezoni koja može mnogo da nam donese".

Brđane očekuje paklen raspored, u četvrtak (18,30 časova, TV Arena Premium 1) će gostovati TSC-u u Bačkoj Topoli, u nedelju (17 časova) ih čeka duel sa Crvenom zvezdom, već u sredu, 3. maja (16 časova) u okviru četvrtfinala Kupa Srbije igraju sa Radnikom u Surdulici. Nekoliko igrača je rovito.

"Stevanović će biti spreman sigurno za nedelju protiv Crvene zvezde, možda već i za četvrtak. Uskoro će nam se vratiti i golman Popović, koji je protiv Partizana branio povređen, bukvalno sa jednom nogom. Vratio se i Luka Stojanović posle povrede pre tri dana, ovoga puta je ostao na klupi, odlučili smo da ne rizikujemo", kazao je Kerkez.