Superliga Srbije

Krenula lopta i u Šumadiji, Feđa Dudić ističe: Tek sad shvatam da smo napravili veliki uspeh

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

18.06.2024 22:45
Feđa Dudić, trener Radničkog iz Kragujevca FK Radnički 1923
Feđa Dudić, trener Radničkog iz Kragujevca

Krenula je lopta i u Kragujevcu. Radnički će ovog leta prvi put u istoriji kluba igrati na evropskoj sceni, a shodno tome, klub iz srca Šumadije doveo je i prvo pojačanje.

 

 

U pitanju je levi bek Metalca iz Gornjeg Milanovca Vukašin Bulatović, rođen u Čikagu.

Na prvom ptreningu osim novajlije, pojavili su se i sledeći igrači: 
Stojan Leković (golman), Miloš Mladenović (golman), Besim Šerbečić, Mehmed Ćosić, Dilan Ortiz, Sali Vižđi, Miloš Ristić, Tomislav Dadić, Milutin Vidosavljević, Milan Aleksić, Kilijan Bevis, Slobodan Simović, Milan Mitrović, Nikola Bukumira, Matija Gluščević, Milan Vidakov, Andreja Ristić, Uroš Vidović, Vasilije Žunić, Ljubiša Pecelj, Bojan Adžić, Miloš Vidović, Vanja Tomić, Vukašin Bulatović, Nikola Milojković, Nemanja Ilić, Jovan Arsenijević i Alfa Turaj.

"Brzo je prošlo, ali lep je bio odmor, kad znaš šta te očekuje. Jedva sam čekao kad će poleti treninzi, da se ponovo družimo i radimo prave stvari. Specifične pripreme, prvi put ćemo igrati u Evropi, a dolazeći ovakmo gledao sam imena potencijalnih rivala u žrebu. Tek sad shvatam kakav smo uspeh napravili, pogotovo kada vidim koliko su naši igrači traženi. Gluščević je bio na širem spisku reprezentacije, Sali Vižđi je bio u reprezentaciji Tunisa, pa je dobio i malo duži odmor do petka. Čestitam mu i ovom prilikom", rekao je Feđa Dudić, trener Radničkog iz Kragujevca. 

Tomić ostaje u klubu 

Nemanja Tomić uprkos najavama neće napustiti klub iz Kragujevca, samo će imati drugačiju ulogu.
"Tomić je legenda kluba i sa njim smo napravili dogovor. Želeo sam da on ostane član svlačionice, ali je osetio da nije više na tom nivou. Ipak, će ostati uz nas, priključićemo ga u rad omladinskog pogona. Klub neće izgubiti Necu Tomića, on će ostati tu", potvrdio je Dudić. 

Osvrnuo se potom šef struke Kragujevčana i na prvo pojačanje za novu sezonu.

"Doveli smo Vukašina Bulatovića iz Metalca iz Gornjeg Milanovca. On nam je bio interesantan i zimus, ali smo doveli Dadića. Slavko Perović ga je gledao uživo na mnogo utakmica. Slavko ima taj šmek da prepozna igrača koji nije u prvom planu. Sad osećamo da će on biti taj. Nije toliko ni mlad, 23 godine, ali mislim da može da nam pomogne i da značajno pojača konkurenciju na levom beku. Očekujemo narednih dana, možda već i sutra, prekosutra dolazak još nekoliko pojačanja. Pažljivo smo skautirali, pažljivo birali, ali želimo i da cenimo sve naše igrače koji su postigli to što su postigli".

U odnosu na kraj prošle sezone ekipu su napustila petorica igrača, a sa dvojicom iskusnih štopera su produženi ugovori.

"Od igrača kojima je istekao ugovor, produžena je saradnja sa Simovićem i Mitrovićem. Igrači koji su otišli, zaslužuju svaku pohvalu i želim da im se zahvalim, Đuriću, Zoriću, Miloševiću". 

 

 

Ne isključuje mogućnost Dudić da još neko napusti klub.

"Ako budemo punili roster, zahvalićemo se još nekim igračima. Biće tu i dojučerašnjih omladinaca Ristić, Tomić, Bukumira, Milojković, Arsenijević, a videćemo koliko Turaj može. Uglavnom su to igrači 2005. godišta. Znamo da dva bonusa moraju da počinju verovatno od sledeće sezone i moramo i o tome da razmišljamo", objasnio je Dudić.