Superliga Srbije

Nađ se nada trijumfu protiv Radničkog i slavlju za kraj sezone: Želimo da nastavimo mini-seriju pobeda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.05.2024 16:20
Stručnjak crno-belih, Albert Nađ, najavio je poslednji okršaj u ovoj takmičarskoj godini. MN Press
Stručnjak crno-belih, Albert Nađ, najavio je poslednji okršaj u ovoj takmičarskoj godini.

Fudbalere Partizana očekuje kraj turbulentne sezone, a zaključak će se staviti u poslednjem kolu MozzartBet Superlige Srbije protiv Radničkog iz Kragujevca na stadionu u Humskoj u subotu od 18.00 časova. Crno-beli su osigurali sebi drugu poziciju i izlaz u kvalifikacije za Ligu šampiona posle sedam godina odsustva, tako da će ova utakmica biti samo predstava za navijače, poslednji put u ovoj takmičarskoj godini.

Pred ovaj okršaj, na pitanja novinara na konferenciji za medije, odgovarao je šef stručnog štaba Partizana, Albert Nađ, koji je istakao da ekipi treba pobeda kako bi se sezona završila na pobedničkoj noti. 

"Sigurno da nam ne nedostaje motiva i želimo da nastavimo mini-seriju pobeda, od Lučana preko Banovog brda, dolazi nam izuezetno dobra i kvalitetna ekipa sa pojedincima na koje treba obratiti pažnju. Bez obzira što su neki igrači dobili dozvolu da mogu ranije na domor, lično mi se nije svidelo, ali to je dogovor od ranije. Imaćemo ekipu koja je najbolja u ovom momentu i nadam se da ćemo uspeti da zabeležimo treću pobedu u nizu."

MN Press

Albert Nađ, trener Partizana

Radnički baš ka o i Partizan ima motiv da završi sezonu na najbolji način.

"Mi jesmo ispunili onaj cilj koji je pred mene stavljen, ali želimo da se oprostimo sa pobedom i da zabeležimo dobru utakmicu. Oni su igrali na dobrom nivou imali odlične rezultate, imaju motiv jer sa četvrtim mestom igraju kvalifikacije za Ligu Evrope. Trener im je doneo dosta toga interesantnog, imali su kontinuitet pobeda i bez poraza. Imaju par pojedinaca koji nas u svakom momentu mogu ugroziti", istakao je strateg Partizana. 

Postoji mogućnost da nekoliko mlađih igrača dobije šansu.

"Sigurno da ćemo probati da damo minutažu nekim novim klincima, ali to ne umanjuje motiv za pobedom. Oni će imati još veči motiv da se predstave navijačima. Koliko će ko dobiti minuta zavisi od toka utakmice", rekao je Nađ. 

Nakon pobede na Brdu osetilo se olakšanje u timu jer je obezbeđen prvi cilj.

"Sigurno se to videlo u svlačionici, pogotovo kada su čuli za Lučane, gde je TSC izgubio. Odmah se videlo kod njih da je to olakšanje, ali ovde je sve pritisak, izuzetno je teška svaka utakmica. U psihološkom smislu i nerešeno je nesupeh i to nosi neke posledice za dalje. Izlazimo maksimalno spremni. Niko ne može imati veći motiv od igrača Partizana", naglasio je šef struke crno-belih.

Ne razmišlja još uvek Nađ o prelaznom roku, iako dodaje da tim neće biti sigurno rešen na početku istog.

"Nisam ni razgovarao o tome. Ponavljam kada sam došao od strane rukovodstava mi je postavljeno ono što sam ispunio. Lepo je znati da Partizan ima šansu posle sedam godina da igra kvalfikacije za Ligu šampiona. To sam imao priliku kao igrač i kao koordinator, bila bi lepa istorija i kada bi kao trener to uspeo. Svestan sam da je to izuzetno teška prepreka, na svakoj utakmici može da se dogodi mnogo stvari. Bez obzira na sve Partizan mora da obezebdi grupnu fazu nekog od tri takmičenja", naglasio je stručnjak "parnog valjka".

"Mislim da je nezahvalmnoo pričati jer ne znate ko će otići da klubovi iz Srbije, Paritzan i Zvezda, nikada ne mogu mna početku pirprema da imaju završen tim. Sada se igra i Evropsko prvenstvo, praktično nećemo ni početi prvenstva a još će trajati EURO, pa Olimpijske igre... Jednostavno moraćemo da se adaptiramo, ja imam nešto u svojoj glavi. Posle sutrašnje utakmcie ćemo popričati sa ljudima u klubu. Modža i oni imaju  nek svoje planove, bitno je da Partizan ima konkurentnu ekipu", rekao je trener. 

Govorio je i o mladom Stjepanoviću.

"Pa dobro, on je jedan od igrača koj isu došli iz škole i mislim da je korkento odradio ove utakmice. Zašto ranije nije dobijao veću minutažu ja ne bih želeo da priča. U svakom slučaju ima svoj potencijal i kvalitete i nedostatke, sačekaćemo da se spusti zavesa i onda sesti i videti šta je najbolje za Partizan. Mi ne možemo to da kontrolišemo, tržište kontroliše nas i mnogo je razloga", naglasio je Nađ i zaključio sa svojim utiskom o sezoni: 

"Ja sam rekao da smo imali u prvom delu sezone i beležili dosta pobeda, ali mislim da nismo imali neke igre koje smo želeli. Par puta smo imali sreće u nadoknadama je moglo da ode na drugu stranu. Prošlu sezonu smo bili četvrti, sada drugi. Treba biti objektivan,. mislim da smo beležili pobede u nekim utkamicama nismo zaslućivali pobede. Aca Jovanović je naš najbolji igrač, kada pričamo o tome to što je on najbolji to vam govori da sezona možda i nije najbolja."