Superliga Srbije

Luka Ilić stiže na "Marakanu": Crvena zvezda završila prvo pojačanje za novu sezonu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.04.2024 15:17
Luka Ilić MN Press
Luka Ilić

Luka Ilić od naredne sezone ponovo će nositi dres Crvene zvezde, kluba u kojem je ponikao i čiji je član prvog tima bio u sezoni 2016/2017.

Prema pisanju "Mozzart sporta" Ilić je dogovorio saradnju sa crveno-belima do 2028. godine, definisani su svi uslovi i ugovor je potpisan, a ostaje samo da se dvadesetpetogodišnji fudbaler javno promoviše u novog igrača šampiona Srbije.

Ilić bi u prvoj sezoni trebalo da na godišnjem nivou dobije 480.000 evra, uz razne bonuse za trofeje, kao i ostale rezultate. U Crvenu zvezdu stiže bez obeštećenja, pošto je ušao u poslednjih šest meseci sa Mančester Sitijem.

Posle veoma dobrih izdanja u dresu TSC-a, Ilić se vratio u Troa, ali je Siti grupa donela odluku da mu redukuje minutažu pošto je rođeni Nišlija saopštio da ne želi da produži ugovor. Iako je mladi fudbaleri imao problema sa povredom, na 15 utakmica u Ligi 2 postigao je pet golova i upisao tri asistencije.

Braća Luka i Ivan Ilić (član Torina) su leta 2017. godine potpisali za Mančester siti, ali pravu šansu u dresu "građana" nikada nisu dobili. Luka se dokazivao na pozajmicama u dresovima NAC Brede, Tventea, TSC-a i Troa.