Superliga Srbije

Goran Stanić, trener Čukaričkog:: Trudićemo se svim silama da obezbedimo izlazak na evropsku scenu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.04.2024 12:40
Goran Stanić, trener Čukaričkog MN Press
Goran Stanić, trener Čukaričkog

Možda fudbaleri Čukaričkog nisu blistali u Bačkoj Topoli, ali su odigrali taktički zrelo. Na kraju dovoljno za remi - 1:1.
Ima razloga Goran Stanić, novi šef struke "brđana" da bude zadovoljan.

Nije bilo oscilacija u igri, uspeo je da se u Beograd vrati sa pozitivnim rezultatom, a uz sve to odmorio je i nekoliko igrača, pred duel u četvrtfinalu Kupa Srbije u sredu 10. aprila na Banovom brdu protiv Vojvodine.

"Mnogo je teško spremiti utakmicu da ekipa bude  95 minuta skoncentrisana da "zatovri" sve dobre stvari koje rade fudbaleri TSC-a. Oni su već nekoliko godina zajedno i rade vrhunski posao. Po meni Čukarički je bio dosta kompaktan, koncentrisan. Odigrali smo dosta bolje u prvom poluvremenu, gde smo imali nekoliko dobrih situacija, ali nismo bili dovoljno agresivni u tim dugim loptama. Morali smo da budemo malo jači u ovom segmentu igre. Sve u svemu ne mogu da budem nezadovoljan. Teško se u Bačkoj Topoli uzimaju bodovi, bez obzira što su obe ekipe tu kvalitetom i borimo se za Evropu", istakao je Goran Stanić, trener Čukaričkog. .

Uprkos remiju protiv jedne od najboljih ekipa u ligi, Čukarički je ostao bez četvrtog mesta. Vojvodina je pobedom protiv Železničara uspela da preskoči tim sa Banovog brda, a isto su učinili i Kragujevčani.

"TSC je bio u velikoj prednosti u odnosu na nas, jer su obezbedili sve što je trebalo u ovom delu prvenstva. Mnogo rasterećenije su ušli u utakmicu. Naravno da postoji pritisak kod nas, ali se to nije mnogo odražavalo u utakmici, možda u jednom delu. Ne verujem da će nam to biti problem protiv Vojvodine. Mi ćemo se dobro spremiti za ono što nas očekuje".

Samurović branio na vrhunskom nivou

Pružio je Stanić u Bačkoj Topoli priliku golmanu Samuroviću, koji je u potpunosti opravdao očekivanja. 
Mladi čuvar mreže nije dugo branio jer je još na kraju jesenjeg dela sezone imao povredu šake, zbog čega je morao na operaciju.
"Bila je ovo Samuroviću prva utakmica posle povrede, mislim da je branio na vrhunskom nivou.Pokazao je da se radi o jednom odličnom golmanu", rekao je Stanić. 

U odnosu na prethodnuz utakmicu Stanić je izvršio nekoliko korekcija u timu. Ivanović je ostao van terena zbog kartona, dok su odmarali Miladinović i Filipović, a Sisoko je dobio šansu tek u nastavku utakmice.

"Utakmice su nam na tri dana i teško je da svi  odigraju svaki minut. Sad imamo u sredu kup protiv Vojvodine, pa nam u nedelju dolazi Partizan. U dve nedelje mnogo je to utakmica. Ne može organizam igrača tako brzo da se oporavi. Miladinović je osetio mali bol u leđima, ništa strašno, ali nismo želeli da rizikujemo. Samurović je dobio šansu da brani. Malo i napadače, Mela i Pavkova menjam, rotiram, jer nisu još uvek fizički spremi da bi izdržali celu utakmicu".

Ne kriju u Čukaričkom ambicije, iako je ove sezone imaju mnogo više konkurenata za evropsku scenu.
"Vojvodina i Radnički 1923 su nas već preskočili. Trudićemo se svim silama da i na kraju ove sezone obezbedimo Evropu", zaključio je Goran Stanić, trener Čukaričkog.