Superliga Srbije

Nenad Minaković sudiće na Evropskom prvenstvu za kadete na Kipru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

07.04.2024 12:02
Nenad Minaković MN Press
Nenad Minaković

Srpski sudija iz Novog Sada, Nenad Minaković sudiće utakmice Evropskog prvenstva za kadete, saopštila je UEFA.

On se našao na završnoj listi odabranih sudija za Evropsko prvenstvo za kadete, koje će se od 20. maja do 5. juna održati na Kipru. Poziv je dobio i pomoćni sudija Nikola Borović iz Beograda.

Nenad Minaković je do 23. kola vodio čak 12 utakmica elitnog ranga, ali je onda pauzirao u poslednjih pet kola, imap, priliku je dobio u ovom kolu, pa će danas suditi utakmicu između IMT-a i Napretka.

Kao što je poznato izabranici Jovana Damjanovića plasirali su se nedavno u Gruziji na Evropsko prvenstvo na Kipru, gde će pored Srbije učestvovati još 16 kadetskih selekcija, polufinalni mečevi zakazani su za 2, a finale za 5. jun.

 

 

Srbija je u grupi sa domaćinom, Ukrajinom i Češkom. U prvoj utakmici, 20. maja, naša selekcija će igrati protiv Ukrajine.
Po dve najbolje selekcije iz svake grupe idu u četvrtfinale, a grupa gde je Srbija ukršta se sa grupom B koju čine Danska, Austrija, Hrvatska i Vels.

Mečevi Prvenstva Evrope igraju se na šest stadiona, tri u Larnaki, zatim u Dasaki i Paralimniju, dok je finale u Limasolu.