Superliga Srbije

Vojvodina i Čukarički remizirali na "Karađorđu", novi duel za osam dana u Kupu Srbije

komentari (0)

Autor: Mira Milanović

02.04.2024 20:34
Fudbaleri Čukaričkog MN Press
Fudbaleri Čukaričkog

U derbiju 28. kola na stadionu "Karađorđe" Vojvodina i Čukarički igrali su nerešno 1:1. Bar do sutra ekipa sa Banovog brda vratila se na četvrto mesto, ali ima isti broj bodova 44, koliko i petoplasirana Vojvodina, odnosno Radnički 1923, ali Kragujevčani imaju meč manje, a sutra igraju protiv Mladosti u Lučanima.  

Čukarički je sa novim trenerom, zvanično četvrtim u ovoj sezoni, Goranom Stanićem stigao u Novi Sad. Nije mnogo menjao šef struke belo-crnih u odnosu na utakmicu sa Novim Pazarom, na klupi su ostali Melo i Adžić, dok su priliku od prvog minuta dobili Milan Pavkov i Bojica Nikčević.
Vojvodina je, takođe bez većih promena počela derbi sa trenutno najvećim rivalom za izlazak na evropsku scenu. 
Domaćin je prvi došao do prednosti. Seri je dodao loptu do Bjekovića, uspeo je defanzivac Vojvodine da centrira na levu stranu do Ivanovića, koji se "ušunjao" iza leđa gostujuće odbrane i glavom sa nekoliko metara smestio loptu u mrežu - 1:0.    

 


Kao da su tek tada počeli da igraju fudbaleri Čukaričkog. Usledili su napadi, jedan za drugim, pa su ubrzo gosti na "Karađorđu" stigli i do izjednačenja.
Marko Docić je fantastično prošao po levoj strani, a zatim je na sredini šesnaesterca uočio slobodnog Igora Miladinovića. Usledilo je precizno dodavanje od strane kapitena do mladog reprezentativca Srbije, koji iz ove pozicije ne greši. Usledio je šut Miladinovića sa jedanaest metara, a lopta je otišla iza leđa Carevića - 1:1. Bila je ovo peta asistencija najboljeg igrača Čukaričkog Marka Docića i deseti gol Igora Miladinovića

Do kraja prvog poluvremena Čukarički je imao više prilika, međutim šanse da dovedu goste do prednosti propustili su Pavkov i Nikčević.

 

Nastavak utakmice doneo je dosta bolju igru Vojvodine, prilično mnogo posla imali su fudbaleri Čukaričkog da zaustave Mihaila Ivanovića, koji je najbolju šansu imao u 65. minutu, kada je pogodio stativu.

Prava opsada gola viđena je pred golom gostiju, a u 68. minutu šut Đorđevića sa pet metara fantastičnom odbranom zaustavio je Filipović.

Morao je da reaguje šef struke gostiju Goran Stanić, pa je u 70. minutu izvršio trostruku izmenu. Iz igre su izašli Pavkov, Nikčević i Docić, a u igru su ušli Adžić, Melo i Kovač, a upravo je poslednjepomenuti vezista u 73. minutu posle dodavanja Ivanovića šutirao malo pored gola.  

U poslednjih deset minuta Čukarički je preuzeo inicijativu, međutim, Carević je uspeo u finišu meča da zaustavi šut Vinisijusa Mela glavom, posle kornera Adžića.  Odličnu šansu na drugoj strani imao je i Uroš Nikolić u trećem minutu nadoknade, ali je šutirao pored gola Čukaričkog.

U poslednjem minutu sudija Živković  je proveravao jednu situaciju, jer je jedan igrač Vojvodine navodno igrao rukom. Ipak, od penala za Čukarički nije bilo ništa. 

Isti rivali sastaće se u četvrtfinalu Kupa Srbije 10. aprila na Banovom brdu. Prošle godine iste ekipe su igrale i u polufinalu masovnijeg srpskog takmičara, a u finale se plasirao Čukarički.

 

Pre toga Vojvodina će gostovati u Pančevu, gde će igrati protiv Železničara, dok "brđani" igrati protiv TSC-a.

Inače, derbi kola u Novom Sadu između Vojvodine i Čukaričkog na stadionu "Karađorđe" gledao je i selektor reprezentacije Srbije, Dragan Stojković. U svečanoj loži bio je i novi potpredsednik Novosađana Milan Mandarić.

 

 

Mozzart Bet Superliga, 28. kolo

utorak

Novi Pazar – TSC 3:4 (2:2)
/Ljajić 11, 15 p, 90+4 - Pantović 9, Ćirković 24, Milosavljević 50, 54/

Vojvodina – Čukarički 1:1 (1:1)
/Ivanović 15 - Miladinović 25/

Železničar – Radnik 19.00 (A2P)

sreda

Mladost – Radnički 1923 16.30 (A3P)
Voždovac – Partizan 16.55 (A1P)
Spartak – Radnički 18.30 (A2P)
Crvena zvezda – IMT 19.00 (A1P)

četvrtak

Napredak – Javor 17.30 (A1P)

 

Standings provided by Sofascore