Serija A

Seržo Konseisao prvi kandidat za klupu Milana

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.05.2024 13:50
Seržo Konseisao Tanjug/AP Photo/Luca Bruno
Seržo Konseisao

Nastavlja se licitacija oko naslednika Stefana Piolija na klupi Milana za narednu sezonu, a poslednje glasine kažu da je prvi kandidat postao Seržo Konseisao. Trener Portoa u poslednjih sedam sezona želi da napusti "Dragao", pa kad već ne može u svoj bivši klub (Inter), može u grad koji voli - Milano.

Prema pisanju italijanskih medija, Konseisao je načelno prihvatio ponudu od tri miliona evra po sezoni, ali traži ugovor na tri godine. Milan nudi dve plus jednu i ostaje da se dve strane dogovore. Međutim, s obzirom da u samom klubu ima više frakcija, a ne slažu se oko pitanja "kakav je profil trenera potreban", ko zna kako će se i ova priča sa Konseisaom završiti. Treba tu uzeti u obzir i navijače roso-nera.

 

 

Konseisao je proveo sedma sezona u Italiji igrajući za  Lacio (1998-2000), Parmu (2000-01), Inter (2001-03) i ponovo Lacio (2003-04), pre nego što se vratio u Porto u kojem je 1993. započeo profesionalnu karijeru fudbalera.

Trenersku karijeru počeo je u Standardu iz Liježa, dokazivao se u Olanenseu, Akademiji, Bragi, Gimaraešu, Nantu, a od 2017. je seo na klupu Portoa.

Sa sedam sezona osvojio je tri titule prvaka Portugalije, tri Kupa, jedan Superkup, a već godinu dana unazad ima želju da promeni zemlju. Bio je u pričama oko trenera Napolija, Intera, Barselone, Lacija, ali izgleda je najbliži da zameni Piolija na San Siru.

S obzirom da je veoma izglednpo da Andre Vilas-Boaš postane novi predsednik Portoa, a govori se o promenama na svim funkcijama, Konseisao nije zabrinut:

"Ko god bude predseednik moraće da razgpovara samnom. Vilas-Boaš mora da po funkciji da priča sa trenerom. To je osnova, ja sam tu", rekao je juče Konseisao.