Vesti EURO 2024

Torino potvrdio težu povredu Ilića: Dobra vest što stanje kolena ne zahteva operaciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.03.2024 20:00
Ivan Ilić danas očekuje detaljnu prognozu oko povrede Tanjug/Tano Pecoraro/LaPresse via AP
Ivan Ilić danas očekuje detaljnu prognozu oko povrede

Povreda kolena Ivana Ilića nije laka, ali nije ni toliko teška koliko se u prvi mah mislilo, jer konačna dijagnoza kaže da mu nisu pokidani prednji ukršeni ligamenti. Sam Torino se oglasio nakon kompletiranja medicinskih pregleda i objasnio kakvo je pravo stanje reprezentativca fudbalske selekcije Srbije. 

Dobra vest je da mladi vezista ne mora da bude operisan i da će mu verovatno biti potrebno 45 do 60 dana za oporavak, što je mnogo bolje od višemesečnog bolovanja koje podrazumeva teža verzija povrede koelna. 

"Testovi koje je Ivan Ilić uradio pokazali su da postoje lezije na srednjem kolateralnom ligamentu levog kolena. Nove procene oporavka biće objavljene narednih nedelja", stoji u kratkom saopštenju Torina.

Ilić se povredio na startu meča protiv Fiorentine. Posle sudara sa Biragijem, imao je torziju kolena leve noge i odmah je bilo jasno da će morati van terena. Odmah posle meča su iz Torina istakli da se nadaju da nije mnogo stradala čašica kolena. 

Ivan Ilić je postao važan igrač u timu Ivana Jurića, ove sezone je odigrao 27 mečeva, uz tri gola i dve asistencije. Zato je i tolika pozornost oko stanja njegove povrede u samom klubu jer bi se duže odsustvo odrazilo i na plasman "bikova".

 

 

Na iglama je bio i selektor Srbije Dragan Stojković, jer na Ivana Ilića ozbiljno računa i za UEFA EURO 2024. godine. Za sada je izvesno da ne može da bude u konkurenciji uza martovske mečeve "orlova".