Premijer liga

Maunt obukao Ronaldovu "sedmicu" u Junajtedu: Nadam se da ću na "Old Trafordu" osvajati trofeje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2023 13:00
Maunt obukao Ronaldovu "sedmicu" u Junajtedu: Nadam se da ću na "Old Trafordu" osvajati trofeje FC Manchester united

Mejson Maunt je danas i zvanično završio poglavlje u Čelsiju i otvorio novo u Mančester junajtedu. Momak ponikao u akademiji "plavaca" stigao je na "Old Traford" u transfreu vrednom 70 miliona evra i potpisao je petogodišnji ugovor, a zadužio je "sedmicu" koju su proslavljali u ovom klubu Dejvid Bekam i Kristijano Ronaldo.

Za početak se zahvalio Čelsiju za sve što mu je podario u dosadašnjoj karijeri, a pre svega je želeo da spreči neke glasine.

"S obzirom na spekulacije koje su se pominjale u poslednjih nekoliko meseci, ovo možda neće biti iznenađenje za vas da sam doneo odluku da napustim Čelsi. Osećam da zaslužujete više od pisane izjave. Zato sam želeo direkno da vam kažem koliko sam zahvalan za podršku u poslednjih 18 godina. Znam da neki od vas neće biti zadovoljni mojom odlukom, ali mislim da je to ono što je u ovom trenutku ispravno za moju karijeru. Pridružio sam se Čelsiju kada sam imao šest godina i prošli smo mnogo toga zajedno", rekao je Maunt.

 

 

Ima velika očekivanja od selidbe u Mančester i mnogo značajniju ulogu nego što je imao u Čeksiju u poseldnjih godinu dana.

"Nikada nije lako napustiti klub u kom si odrastao, ali Mančester Junajted će mi pružiti uzbudljiv izazov za sledeću fazu karijere. Pošto sam se takmičio protiv njih, dobro znam koliko je jak tim kojm se pridružujem i jedva čekam da budem deo napora ove grupe da osvoji velike trofeje. Svi mogu da vide da je klub napravio velike korake pod Erikom ten Hagom. Ja sam veoma ambiciozan, znam kako je neverovatan osećaj osvojiti veliki trofeje i šta je potrebno za to. Daću sve od sebe da doživim to u Mančester Junajtedu", dodao je Maunt.