Liga 1

Luis Enrike se vratio klupskom fudbalu: Parižani predstavili novog trenera

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

05.07.2023 17:55
Luis Enrike se vratio klupskom fudbalu: Parižani predstavili novog trenera Gonzalo Fuentes

Posle odlaska Kristofa Galitijea, Pari sen Žermen predstavio je novog trenera, a u pitanju je nekadašnji selektor Španije Luis Enrike, koji se posle četiri godine vraća klupskom fudbalu.

Luis Enrike počeo je trenersku karijeru 2008. godine u Barseloni B, da bi kasnije vodio prvi tim Katalonaca, pa potom i Seltu i Romu. Nekadašnji fudbaler Real Madrida je 2018. preuzeo kormilo nacionalnog tima Španije, gde je proveo četiri sezone, da bi se danas i zvanično vratio klupskom fudbalu, a glavni zadatak u Parizu će mu biti da sa "svecima" osvoji dugo očekivanu titulu šampiona Evrope.

Španski stručnjak danas je predstavljen u trening kampu Pari sen Žermena, a društvo na konferenciji za medije pravio mu je vlasnik kluba Naser Al-Kelafi, koji mu je pomogao oko pitanja novinara. Prvo je, naravno, bilo usmereno na status najboljeg igrača Kilijana Mbapea, za koga se ne zna da li ostaje na "Parku prinčeva" ili ne...

"On ima ugovor i mi zaista ne znamo šta će se desiti u narednom periodu jer je sve moguće tokom prelaznog roka. Sve je i dalje otvoreno. Ne mogu ništa da otkrivam pošto klub želi da radi na tome u tajnosti", rekao je Enrike.

 

 

Odgovor na to pitanje dao je i Al-Kelaifi.

"Naša pozicija je vrlo jasna. Ako Kilijan Embape želi da ostane, i mi želimo da on ostane. Ali ne možemo da dozvolimo da jedan od najboljih igrača na svetu ode bez obeštećenja", rekao je prvi čovek "svetaca".

Tokom konferencije za medije Luis Enrike se dotakao i Nejmara, sa kim, kako kaže, još uvek nije obavio detaljan razgovor po pitanju njegove budućnosti u klubu.

"Videćemo šta će se dešavati, biće promena, postoji jasna vizija, jasan plan igre koji želim da vidim i ono što želim je da navijači uživaju u našoj igri".

Trofej Lige šampiona cilj je i za naslednika Kristofa Galitijea, a da li će španski stručnjak dorasti tom zadatku, ostaje da se vidi u narednom periodu.

"Volim tu vrstu pritiska. Postoji barem deset ekipa sličnog kvaliteta i sa istim snovima. Niej nekad pošteno, jer često detalji odluče, ali ono što mogu da kažem je da ćemo dati sve od sebe", rekao je između ostalog Luis Enrike.