La Liga

TV Arena sport u trening centru Viljareala: Mesto u muzeju pronašao i Partizan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

11.02.2023 08:11
TV Arena sport u trening centru Viljareala: Mesto u muzeju pronašao i Partizan TV Arena sport

Ekipa TV Arena sport od četvrtka se nalazi u Španiji, gde učestvuje na događaju "La Liga Experience" koji traje do nedelje, odnosno do početka utakmice 21. kola La Lige između Viljareala i Barselone (21, Arena 1 Premium), a današnji dan je bio rezervisan za posetu trening centru Viljareala.

Sjajan kompleks domaćina nalazi se na periferiji grada i do njega se stiže putevima koji vode kroz drvorede mandarina, što ostavlja poseban utisak svakome ko se uputu ka ovom modernom sportskom centru, gde trenira prvi tim, ali i kompletan pogon omladinske škole.

"Siudad Deportivo" odiše otmenošću i luksuzom, prostire se na 70.000 kvadratnih metara i u njemu se nalazi posebna prostorija koja za svakog navijača Viljareala ima status svetog mesta, jer se tu čuva trofej Lige Evrope koji je klub osvojio 2021. godine.

U epskom finalu u Gdanjsku je pobeđen veliki Mančester junajted i to nakon penal serije koja je završena 11:10 u korist španskog tima. 

TV Arena sport

U ovom trening centru je 10 terena, neki su sa prirodnom, neki sa veštačkom travom, a Viljareal ima još jedan sličan kompleks, doduše manji, sa "svega" pet terena. U omladinskom pogonu kluba je oko 1.200 dečaka i devojčica, ali tu se računaju i deca od pet godina koja treniraju samo bazičan sport, pa tek kasnije prelaze na fudbal.

Nešto kasnije obišli smo i stadion "EL Madrigal" i posetili prostoriju u kojoj su sačuvana sećanja na svaku evropsku utakmicu ovog španskog kluba. U pitanju su zastavice, lopte, plakati, karte i ostali suveniri, a među njima se nalaze i oni sa duela protiv klubova sa ovih prostora.

Tu su zastavice Partizana, Maribora i Dinamo Zagreba, koji su u skorijoj prošlosti igrali na "Keramici".

TV Arena sport

 

Posebno mesto u ovom jedinstvenom i simpatičnom malom muzeju zauzimaju dresovi nekadašnjih igrača Viljareala koji su imali velike uspehe sa nacionalnom selekcijom Španije i na njih su u ovom klubu, ponovili su nam to nekoliko puta, naročlito ponosni.

Što se samog meča između Viljareala i Barslone tiče, a koji će predstavljati šlag na tortu četvorodnevnog "La Liga Experience", gosti iz Katalonije su u prednosti jer drže lidersku poziciju na tabeli sa 53 boda (osam više od drugoplasiranog Real Madrida), dok se Viljareal bori za mesto koje vodi u neko od evropskih takmičenja, gde su mu konkurenti Betis, Rajo Valjekano i Atletiko Madrid.

Naši domaćini nas uveravaju da će u nedelju tribine "El Madrigala", koji prima 23.000 navijače, biti pune i da će uz tu podršku uspeti da ostvare prvi trijumf nad velikim rivalom još od oktobra 2007. godine.​