La Liga

Laporta napao VAR i FF Španije: Dajte sve video i audio snimke nepriznatog gola Jamala

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.04.2024 18:20
Rafinja i Lamine Jamal slave gol Tanjug/AP Photo/Joan Monfort
Rafinja i Lamine Jamal slave gol

Barselona je kivna zbog poraza od Real Madrida u "El Klasiku" (3:2), glavna tema od sinoć je nepriznati gol Lamina Jamala. U nedostatku gol-tehnologije, sudije u VAR sobi su procenile da lopta nije celim obimom prešla gol liniju, što je realno bilo jako teško oceniti s obzirom na poziciju golmana Reala Andreja Lunina koji je telom zaklanjao jasan pogled na situaciju.

Predsednik Katalonaca Đoan Laporta se nije oglašavao sve do 14.45 kada je prekinuo ćutanje i oštro napao Tehnički komitet sudija zbog VAR sudija i Fudbalski savez Španije zatraživši sve video i audio smnimke pomenutog nepriznatog pogotka Jamala iz prvog poluvremena kod rezultata 1:1.

"U Klasiku je bilo nekoliko diskutabilnih situacija, ali pre svega postoji jedna koja je bila ključna i mogla je da dovede do promene ishoda meča. Govorim o nepriznatom golu Jamala. Kao klub, želimo da budemo sigurni šta se dogodilo i tražili smo od Tehničkog komiteta sudija i FF Španije sve audio i video zapise te akcije", istakao je Laporta.

 

 

Tu neće na ovome stati čelnik Katalonaca:

"Ako posle analize te dokumentacije shvatimo da je došlo do greške u proceni, što mislimo da jeste, pokrenućemo sve potrebne radnbje da preokrenemo situaciju, ne isključujući sve neophodne pravne radnje kako bismo potvrtdili da to bio legalan pogodak. Tražićemo da se meč poništi i odigra novi zbog VAR greške", rekao je Laporta.

Katalonci su odavno nezadovoljni radom Tehničkog komiteta sudija i posebno u vezi primene VAR tehnologije. A, mnogi bivši asovi iz Španije upozoravali su poslednjih godina FF Španije da je "potpuno neshvatljivo da nije uvedena gol trehnologija" u Primeri samo iz razloga "što je skupa". Titula prvaka Španije nosi mnogo više od četiri miliona evra koliko je potrebno izdvojiti za gol tehnologiju.