La Liga

TV Arena sport posetila sportski centar Betisa: Prostire se na 36 hektara, a uskoro će biti još veći

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

20.01.2024 14:05
Sportski centar Betisa TV Arena sport
Sportski centar Betisa

Dan uoči derbi meča 21. kola španske La Lige između Betisa i Barselone, a sve u sklopu događaja "La Liga Experiance" delegacija TV Arena sport imala je tu privilegiju da poseti trening kamp španskog velikana u Andaluziji.

U pitanju je sportski kompleks otvoren 1997. godine i koji nosi naziv "Ciudad Deportiva Rafael Gordillo del Real Betis Balompié", a koji se prostire na neverovatnih 36 hektara i udaljen je oko 20 minuta od centra Sevilje.

Na njemu se nalazi ukupno devet terena od kojih je pet sa prirodnom, a četiri sa veštačkom travom i koji su na raspolaganju prvom timu, ali i mlađim selekcijama, kao i ženskom pogonu Betisa.

 

Svaki od pomenutih terena ima svoje posebne svlačionice, a tu su još specijalni tereni za trening golmana, moderna teretana i medicinski blok, te sobe u kojima igrači, pretežno oni iz Akademije, dobijaju teoretsko znanje o fudbalu, a ima i posebna prostorija za analitiku.

Jedina mana ovog sportskog centra, ukoliko se to tako može nazvati, je njegova udaljenost od centra Sevilje, odnosno stadiona Betisa, pa igrači baš ne vole da ga posećuju prečesto, kako ne bi gubili vreme u saobraćajnoj gužvi, već kada god to mogu koriste drugi, manji sportski centar koji je u samom gradu.

Kako su novinari TV Arena sport saznali u zanimljivih nekoliko sati obilaska ovog impozantnog sportskog objekta, uskoro bi trebalo da započne izgradnja stambenog bloka u kojem će biti smešteni fudbaleri prvog tima, a ono što je posebno zanimljivo je činjenica da objekat za smeštaj fudbalera neće biti na ovih 36 hektara, već će se graditi u njihovom nastavku.